U srijedu vas očekuje prava muzička poslastica za najduži dan u godini

PO PRVI PUTA: Svjetskom danu glazbe ove godine pridružuje se i Oroslavje

Objavljeno: 19.06.2023. zagorjeinternational

‘Svjetski dan glazbe’ obilježit će se ove godine po prvi puta u Oroslavju. Točnije, ove srijede 21. lipnja na ‘Oro trgu’ uz članove KUD-a ‘Sloboda’ nastupit će Ženski zbor te Puhački orkestar koji su pripremili raznovrstan repertoar pjesama.

Dirigent ženskog zbora KUD-a ‘Sloboda’ je Adam Mokos-Pazman, a moći će se čuti pjesme poput “Golubovi”, “Šala bila, šala bu”, “Lollipop”, “Projdi Vilo” i “Tamo Gdje Je Sve Po Mom”, dok će Puhački orkestar na čelu s dirigentom Markom Bobičancem izvesti popularne skladbe kao što su “Ruže Su Crvene”, “Suza Za Zagorske Brege”, “The Music Of The Night”, “What A Wonderful World” te “The Blues Brothers”.

Bit će tu i gosti iznenađenja, a pozivaju se svi zainteresirani da na poseban način proslave ‘Svjetski dan glazbe’ i najduži dan u godini. Naime, ideja o slavlju ovoga dana započela je 1976. godine u Francuskoj, a službeno se obilježava pod nazivom ‘Fête de la Musique’ (Festival glazbe) od 21. lipnja 1982. kao glazbena proslava prvog dana ljetnoga suncostaja. Od tada do danas glazbeni su se susreti i besplatni nastupi amaterskih i profesionalnih glazbenika povodom ‘Svjetskoga dana glazbe’ i prvoga dana ljeta počeli organizirati u više od 460 gradova u 110 zemalja na svim kontinentima.

– Dođite na ‘Oro trg’ i budite dio ove harmonične glazbene priče. Početak je u 20 sati, a ulaz besplatan – poziva voditeljica Katarina Špoljar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba