EP U HRVANJU: Konkurencija joj nije bila niti blizu

SENZACIJA: Prvu zlatnu medalju u ovom sportu donosi u Hrvatsku mlada Veronika Vilk

Objavljeno: 17.06.2023. zagorjeinternational

S Europskog juniorskog prvenstva u hrvanju, do 17 godina, Veronika Vilk u kategoriji do 69 kilograma vraća se sa zlatnom medaljom i naslovom prvakinje Europe! Mlada Slatinjanka ostvarila je istinski povijesni uspjeh hrvatskog hrvanja budući da se radi o prvoj zlatnoj kolajni za hrvatsko žensko hrvanje na velikim natjecanjima klase europskog prvenstva.

Veronika je “pomela” konkurentice u glavnom albanskom gradu. Sve četiri je svladala klasičnim tušem. Prvo je Veronika svladala Litavku Luku Stanelyte 3-0, zatim Mađaricu Alexandru Kitti Kollar 4-0 u četvrtfinalu. U poluzavršnici je tuširala i Srbijanku Evelin Ujhelji 5-0, da bi tušem okončala i finale nadjačavši Turkinju Elif Sevval Kurt, pišu Sportske novosti.

– Sjajan je osjećaj stajati na vrhu, pogotovo što sam se borila pred dupkom ispunjenom dvoranom. Što se finala tiče, čim sam ušla u borbu primijetila sam da je Turkinja bila malo nauljena, što je jasno protivno propisima. To sam odmah javila treneru, no svemu tomu unatoč uspjela sam je nadmudriti, na kraju i tuširati za europsko zlato – rekla je prvakinja Veronika Vilk.

Oduševljen je dakako i njezin trener Nenad Žugaj.

– Dominirala je cijelo natjecanje, pobijedila je sve tušem, a ovo je nadmetanje još značajnije, samim time i uspjeh veći jer su se vratile Ruskinje i Bjeloruskinje. Ovo je stvarno čudesno lijepo – iz Tirane je poručio trener prvakinje Europe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba