PREGRADA: Usvojene izmjene i dopune proračuna u rekordnom iznosu od 9,9 milijuna eura

“Zgrada i zemljište EMKA-e planiraju se u cjelokupnom iznosu otkupiti iz gradskog proračuna”

Objavljeno: 16.06.2023. zagorjeinternational

Posljednjoj, prije ljetne pauze, 14. po redu sjednici Gradskog vijeća Pregrade, u četvrtak se odazvalo devet od 13 vijećnika. Najvažnija točka dnevnog reda bilo je izglasavanje I. izmjena i dopuna gradskog proračuna za 2023. godinu, koji je usvojen jednoglasno u rekordnom iznosu od 9,9 milijuna eura.

Obrazloženje ovakvog proračuna dao je gradonačelnik Marko Vešligaj, koji je ukratko istaknuo i njegove najvažnije stavke.

– Izmjenama i dopunama su obuhvaćena sredstva koja se odnose se na provedbu projekta Sanacija klizišta na području grada Pregrade sufinanciranog iz Fonda solidarnosti EU u iznosu od dva milijuna eura, te povećanje poreznih prihoda kao i radi uređenja odvodnje i nogostupa uz ŽC 22079 (Valentinovo). Također, za projekt ‘Kupnje zgrade i zemljišta EMKA-e’ planirano je povećanje rashoda zato što se planira otplata cjelokupnog iznosa otkupne cijene nekretnina iz proračuna grada Pregrade. U konačnici će odnos rashoda za kupnju nekretnina biti 50 posto Grad Pregrada i 50 posto Krapinsko – zagorska županija, no cjelokupno zaduženje, odnosno otplata kupoprodajne cijene izvršit će se preko Grada Pregrade uz kontinuiranu obvezu otplate 50 posto rata kredita od strane Krapinsko zagorske županije – kazao je Vešligaj.

Prije izglasavanja I. Izmjena i dopuna Proračuna za 2023. godinu, prihvaćeno je Godišnje izvješće o izvršenju Proračuna Grada Pregrade za 2022. godinu i Izvješće o korištenju proračunske zalihe za 2022. godinu. Gradsko vijeće potvrdilo je izvješće o radu i financijsko izvješće za 2022. godinu Gradskog društva Crvenog križa i Vatrogasne zajednice Grada Pregrade, kao i izvješće zapovjednika Vatrogasne zajednice. Nadalje je usvojeno izvješće o radu i financijsko izvješće Sportske zajednice Grada Pregrade kao i izvješće Sportske zajednice o korištenju nekretnina u vlasništvu Grada Pregrade za 2022. godinu.

Među ostalim odlukama, Gradsko vijeće donijelo je suglasnost Dječjem vrtiću ‘Naša radost’ Pregrada na zapošljavanje administrativnog radnika, pomoćnika za djecu s teškoćama u razvoju neodređeno puno radno vrijeme i kuhara na neodređeno nepuno radno vrijeme te pomoćnika za djecu s teškoćama u razvoju na određeno puno radno vrijeme. Također, donijeta je odluka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada DV ‘Naša radost’.

Na sjednici Gradskog vijeća je i na inicijativu Kluba vijećnika SDP-a usvojena rezolucija o proglašenju Grada Pregrade sigurnim mjestom za žene.

Odluke i Zaključke s 14. sjednice Gradskog vijeća možete pronaći na poveznici OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba