Mještani Brezovice Petrovske mjesec dana se bore sa smradom smeća iz kontejnera pretrpanog otpadom kojeg nitko ne prazni - evo što kaže “Krakom”

“Zbog sanacije lokalne prometnice nismo imali pristup kontejneru, no radovi su sada dovršeni i nastavlja se pražnjenje prema rasporedu”

Objavljeno: 16.06.2023. zagorjeinternational

Mještani Brezovice Petrovske već više od mjesec dana bore se s jakim smradom koji se šiti iz kontejnera prepunog smeća kojeg nitko ne prazni. Kontejner je prepun, pa se smeće počelo gomilati i oko njega, a situacija je, kažu nam mještani, postala neizdrživa. 

– Strašno smrdi. Ja živim najbliže i smrad je strašan. Ne znam zašto mi uopće plaćamo komunalnu naknadu, zašto uopće plaćamo taj odvoz smeća kada ga nitko ne prazni. Svi se nešto u zadnje vrijeme bore za ekologiju, hoćemo ‘zeleni’ planet i tako nešto, a pogledajte ovo – govori nam jedan mještanin i pokazuje fotografije kontejnera i gomile smeća oko njega.

Iz Općine Petrovsko, kamo smo se najprije obratili, rekli su da Općina ima ugovor o odvozu komunalnog miješanog otpada s krapinskim poduzećem “Krakom d.o.o.”, pa smo “Krakom” pitali je li točno da, kako tvrde mještani, spomenuti kontejner nije ispražnjen više od mjesec dana, te je li on uopće predviđen da bude na tom mjestu na kojem stoji.

– Zbog cestovne nepristupačnosti naselja Brezovica Petrovska (kč.br. 6-15 i 17-29) specijalnim vozilima za odvoz otpada, a sukladno dogovoru s mještanima, za navedeni dio naselja postavljen je kontejner za odvoz miješanog komunalnog otpada. Kako se kontejner nalazi neposredno uz cestu Goričanovec – Brezovica Petrovska – Đurmanec, u isti otpad odlažu svi stanovnici okolnih naselja koji prolaze uz predmetni kontejner ne mareći da je isti namijenjen isključivo za dio naselja Brezovica Petrovska, kao ni da se u isti odlaže miješani komunalni otpad. Postavljeni kontejner redovito se prazni sukladno rasporedu odvoza otpada na području općine Petrovsko ili po pozivu mještana, a u posljednjih mjesec dana zbog radova na lokalnoj prometnici nije bilo omogućeno redovito pražnjenje kontejnera zbog fizičke otežanosti pristupa kontejneru – navode iz “Krakoma”. 

Na kraju dodaju da, s obzirom na to da su radovi na lokalnoj prometnici završeni, sada dalje nastavljaju s redovitim pražnjenjem predmetnog kontejnera sukladno rasporedu odvoza otpada na području općine Petrovsko ili po pozivu mještana naselja Brezovica Petrovska.

– Ovom prilikom, još jednom molimo mještane za razumijevanje zbog nastale neugodnosti – poručili su mještanima iz poduzeća “Krakom”. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba