KONJŠČINA: Krenula obnova prometnica na više lokacija

“Riječ je o stvarno velikom investicijskom ciklusu, molim građane za strpljenje”

Objavljeno: 16.06.2023. zagorjeinternational

Cijelo područje općine Konjščina trenutno je veliko gradilište, budući da se na više lokacija trenutno provodi ili će ovih dana uslijediti, sanacija prometnica i propusta, za što su osigurana bespovratna sredstva Fonda solidarnosti Europske unije.

Tako je jučer bilo u tijeku asfaltiranje Pionirske ulice i Vukovarske ulice, dok su danas na redu Ulica Drage Božića i Zagorska ulica, a u subotu Ulica Ivice Gluhaka. Kako je objasnila načelnica Konjščine Anita Krok, u ponedjeljak kreće asfaltiranje nerazvrstanih cesta u Jertovcu, nakon čega će se pristupiti i izgradnji nogostupa te dijela javne rasvjete. Također, u samom centru Konjščine, a prema pravilima struke, slijedi postavljanje ležećih policajaca. Asfaltiranje ceste u Turnišću očekuje se za desetak dana.

– Zahvaljujući prijavi sanacije prometnica na Fond solidarnosti, osigurali smo značajna sredstva za njihovo uređenje. Ogroman je ovo korak u rješavanju prometne infrastrukture na našem području, a čija će realizacija znatno doprinijeti kvaliteti života naših sugrađana. Ono što je u konačnici važno je da ćemo ovim rekonstrukcijama prometnica značajno podići standard i uvjete života, no još je važnije da će se povećati sigurnost svih sudionika u prometu, a tu prvenstveno mislim na naše najmlađe – rekla je načelnica Krok.

U tijeku su i radovi na propustu u Gornjoj Konjščini, točnije u naselju Kralji, za čiju su sanaciju sredstva osigurana od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Traje i sanacija drugog propusta – Sušobreg u naselju Jantoleki, a sredstva za tu sanaciju osigurana su iz Fonda solidarnosti.

– Riječ je o stvarno velikom investicijskom ciklusu koji se odvija na području naše općine, a koji trenutno našim mještanima uzrokuje probleme u prometovanju, stoga ih molim za strpljenje i razumijevanje. Vjerujem kako će nam svima skupa uskoro, kada završe radovi, biti puno ljepše i ugodnije – poručuje načelnica Krok.

S obzirom da kreću radovi aglomeracije u Jertovcu, na Hrkčevom Brijegu i Goričkima, sanacija će se obavljati nakon završetka radova.

– Čekamo završetak aglomeracije kako bi se moglo pristupiti asfaltiranju, a druge dionice za koje građani često pitaju nisu pod nadležnošću Općine Konjščina, nego pod nadležnošću Županijskih ili Hrvatskih cesta– naglasila je Krok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba