Općina Konjščina brine o razvoju svih svojih mjesnih odbora - evo što se sve radi

“Vodimo se time da poboljšamo kvalitetu života naših mještana u svim naseljima općine jednako”

Objavljeno: 15.06.2023. zagorjeinternational

Na području Konjščine, odnosno u mnogim njenim mjesnim odborima, u tijeku su brojni radovi kojima Općina ponovno dokazuje kako brine o svim svojim mještanima kroz jednakomjeran razvoj svih dijelova općine.

Poznato je da u Konjščini djeluju brojne udruge, a njihov rad i angažman prepoznaje i podupire Općina. Dokaz tome je i posljednja investicija, vrijedna 8000 eura, a kojom je obuhvaćena promjena kompletne stolarije Društvenog doma u naselju Bočadir.

Za ugodniji boravak

– Ovo smo investiciju realizirali u dogovoru s Mjesnim odborom Bočadir. Naime, riječ je o Društvenom domu kojeg koriste udruge i svi mještani tog naselja, a kojima će sada boravak u domu sigurno biti ugodniji. Veseli nas što smo doprinijeli tome da ovaj dom i dalje bude mjesto okupljanja, druženja, osmišljavanja te realizacije nekih novih aktivnosti – rekla je načelnica Konjščine Anita Krok.

Uz brojne radove koji se provode, a financirani su sredstvima Fonda solidarnosti, Općina u planu ima i raspisivanje natječaja za izvođača radova za dogradnju dječjeg vrtića, a u planu je i prijava, odnosno izgradnja dodatnog prostora kako bi se omogućio dovoljan broj mjesta za sve mališane s područja općine. 

Kako je objasnila načelnica, uz sve to, fokus je i na ulaganjima po mjesnim odborima. Tako će u Mjesnom odboru Jelovec oni najmlađi moći uživati u novim dječjim spravama, a nabavljen je i materijal za izgradnju pečenjare te je uređena hortikultura.  U naselju Galovec slijedi uređenje nadstrešnice na tamošnjem nogometnom terenu, a nakon gotovo 20 godina, u Mjesnom odboru Krapina Selo dovršava se čišćenje Kavurovog Gmanja. Uz to, taj će mjesni odbor biti opremljen i novim oglasnim pločama. 

Uz Društveni dom u Bočadiru, određene investicije realizirane su i u društvenim domovima u mjesnim odborima Pešćeno, Turnišće i Kosovečko. Naime, u Društvenom domu Turnišće, uz novu fasadu i unutrašnje uređenje, postavljen je i novi klima uređaj. Isto tako, klima uređajem opremljen je i Društveni dom u Kosovečkom te je izvršeno i bojanje prostorija, a riješen je i problem vodovodnog priključka. Također, u planu je i uređenje parkinga ispred samo Doma kao i ceste prema lovačkom domu. Za Društveni dom Pešćeno osiguran je materijal za uređenje sanitarnog čvora, a instalacija klima uređaja očekuje se kroz dva tjedna. 

Na prijedlog mještana

Na traženje Mjesnog odbora Gornja Konjščina uredit će se nova ograda oko raspela te je u tijeku i izrada projekta za izgradnju garaže i platoa kod tamošnjeg vatrogasnog doma. Mjesni odbor Bočaki odnosno tamošnji mještani, dobit će stol i klupu u centru naselja predviđenu za njihova druženja, a za Mjesni odbor Klimen osigurana je nova autobusna kućica dok će pak u Donjoj Konjščini biti postavljene nove dječje sprave pokraj vatrogasnog doma. 

– Sve te aktivnosti imamo u planu realizirati do jeseni, a glavni cilj kojim se vodimo je poboljšanje kvalitete života naših mještana u svim naseljima općine – zaključila je načelnica Krok.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba