Užas u Podravini

Pokušala ubiti vlastitu kćer (2) pa zločin prišila suprugu – osuđena je na 5,5 godina zatvora 

Objavljeno: 14.06.2023. zagorjeinternational

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je 5. lipnja žalbu protiv prvostupanjske presude Županjskog suda u Varaždinu kojom je hrvatska državljanka (1991.) proglašena krivom za pokušaj ubojstva dvogodišnje kćeri te za lažno prijavljivanje djela, piše 24sata.

Kažnjena je jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci. 

U presudi stoji da je 16. ožujka 2022., u vikendici na području Koprivničko – križevačke županije, počinila navedena kaznena djela na štetu kćeri (2020.) te da je nakon toga, u policijskoj postaji neistinito prijavila da je njezin suprug pokušao ubiti nju i kćer. 

Lokalni su mediji tada prenosili da je svemu prethodila bračna svađa, jer joj je suprug navodno dao do znanja da se namjerava rastati od nje. Okrivljena je nakon pokušaja ubojstva, svoje ozlijeđeno dijete odvela u bolnicu i slagala da ga je ozlijedio suprug nakon čega ga je policija i uhitila. No, ubrzo je ipak priznala istinu i suprug je pušten iz pritvora, a ona zadržana. 

Djevojčica je nekoliko dana bila na liječenju u Zagrebu, a potom je nastavila živjeti s ocem.

Žalba je sada podnesena zbog odluke o kazni pa se u žalbi predlaže izricanje kazne zatvora u duljem trajanju koja će biti adekvatna težini počinjenih kaznenih djela.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba