KRAPINA: Svečani prijem za najuspješnije stolnotenisače i stolnotenisačice STK Zagorec

“Gdje god smo putovali po Hrvatskoj, nikad se nismo vratili bez pehara”

Objavljeno: 14.06.2023. zagorjeinternational

U Gradskoj vijećnici Krapine održan je svečani prijem kojim se odala počast najuspješnijim stolnotenisačicama i stolnotenisačima Stolnoteniskog kluba Zagorec za sezonu 2022/2023. Klub je ostvario izvanredne rezultate na 28 bodovnih turnira, od kojih je 13 održano prošle, dok je preostalih 15 turnira održano tijekom ove godine. STK Zagorec postigao je iznimne uspjehe na svim turnirima i prvenstvima, osvajajući pehare i medalje na svakom natjecanju. Izuzetak je bio turnir u Varaždinu, gdje je klub imao samo jednu predstavnicu, Saru Rivetti, koja je nastupala u starijoj kategoriji.

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović izrazio je ponos i zadovoljstvo postignutim rezultatima stolnotenisača STK Zagorec te im čestitao na izvanrednom uspjehu.

Podrška mladima 

– Moram priznati da sam impresioniran zbog ovako velikog broja medalja i pehara. Ali u tome je vidljivo koliko je tu rada, truda i entuzijazma uloženo, ne samo od strane djece kojima uistinu čestitam, nego i od strane trenera, gospodina Puljka i gospodina Krkala, ali i svih drugih koji su vezani uz stolnoteniski klub – izjavio je Gregurović.

Također, naglasio je važnost podrške mladim talentima u razvoju njihovih sportskih vještina i ostvarenju njihovih ciljeva.

– Grad je ovdje da im pruži onu logističku i financijsku potporu, nadam se da smo u ovih nekoliko godina koje su za nama pomogli što se tiče sporta u Krapini i da smo pokazali da uistinu marimo za sport – poručio je gradonačelnik.

Istaknuo je potom i problem nemogućnosti treniranja, za koji Grad sprema rješenje.

– Boli me da sva ova djeca nemaju dovoljno termina za treniranje. Upravo je to jedan od razloga zašto smo i mi kao Grad krenuli u uređenje sportskog centra u Podgori. Postoje one životne stvari koje se moraju rješavati, ali sigurno da je sportska infrastruktura bitan segment u gradu – rekao je gradonačelnik i za kraj dodao:

– Obećao sam im tri stola koja ćemo ove godine za STK Zagorec osigurati – kazao je Gregurović.

Ukupno su osvojili 59 odličja, uključujući 32 zlatne medalje, 14 srebrnih medalja i 13 brončanih. Klub je također osvojio ekipno prvenstvo Republike Hrvatske i Lige nade regije središnje Hrvatske. Predsjednik kluba i trener Branko Krkalo zahvaljuje se svoj djeci, trenerima, ali i svim roditeljima. Također, zahvalio je i gradonačelniku te Gradu Krapini na pomoći tijekom godina.

– Gdje god smo putovali po Hrvatskoj, nikad se nismo vratili bez pehara, a to sve zahvaljujući djeci i trenerima koji rade s tom djecom. Mi smo u Zagorju jedan od boljih klubova, rezultati našeg rada su tu! Prvaci smo Hrvatske u ekipnom, prvaci smo regije središnja Hrvatska. Da bi to zadržali i ostali na tom nivou, onda trebamo raditi – poručio je Krkalo.

Najdraži trofej 

Sara Rivetti je najtrofejnija igračica STK Zagorec. Postala je državna prvakinja u ženskom paru te viceprvakinja Republike Hrvatske u mješovitom paru, a također je osvojila i srebro u pojedinačnoj konkurenciji. Sara je također pobijedila na završnom Masters turniru u Puli, a osvojila je i prvo mjesto na Sportskim igrama mladih, stekavši pravo nastupa na državnoj završnici koja će se održati u Splitu od 3. do 7. kolovoza.

– Najdraži osvojeni trofej je trofej iz Pule, jer je to bio jedan od najtežih turnira i onaj koji sam dobila za najperspektivniju sportašicu. Stolni tenis je prekrasan sport, volim brzo razmišljati i brze sportove. Znam da će sljedeće godine biti teže jer dolazim u stariju kategoriju, stoga trebam uložiti još jako puno truda – rekla je Sara.

Po osvojenim trofejima slijede je Stella Presečki, Lovro i Vilim Posilović i Nera Poslon. Vilim Posilović i Stela Presečki također su istaknuli to što moraš jako brzo razmišljati jer nikad ne znaš kako će se loptica vratiti kao razlog zašto vole stolni tenis. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba