Olimpovci nastupili na Prvenstvenu Hrvatske u plivanju za seniore

DOŠLI, VIDJELI, POBIJEDILI: Briljantni Pavalići, Jana i Petar, pokupili četiri zlata i srebro 

Objavljeno: 12.06.2023. zagorjeinternational

U Zagrebu na Sveticama je proteklog vikenda održano Prvenstveno Hrvatske u plivanju za seniore, a natjecanje je okupilo 200 plivača iz preko 20 klubova iz cijele Hrvatske. 

S obzirom na to da je natjecanje namijenjeno seniorima, pravo nastupa imali su samo plivači i plivačice koji su uspjeli otplivati seniorske ‘A’ norme.

Iz Plivačkog kluba ‘Olimp’ Zabok na ovo natjecanje otputovalo je troje natjecatelja. Pod trenerskom palicom Ivice Androića nastupali su Jana Pavalić, Petar Pavalić i Patrik Erceg, a iako ih je bilo tek troje, vratili su se s pet medalja, od toga četiri zlatne i jednom srebrenom.

Do naslova seniorskih prvaka Hrvatske došli su brat i sestra Pavalić. Jana je već tradicionalno fantastičnim utrkama uspjela osvojiti tri zlatne medalje, te tri naslova prvakinje Hrvatske u disciplinama 50 i 100 metara slobodno, te 50 metara leptir. 

Petar je odličnim rezultatima uspio osvojiti zlatnu medalju na 200 metara leđno, dok je na upola kraćoj dionici od 100 metara leđno osvojio drugo mjesto. Treći natjecatelj Olimpa, Patrik Erceg odradio je svoje nastupe vrlo kvalitetno te se više puta plasirao u top 10 plivača u Hrvatskoj.

Olimpovcima je ovo bilo usputno natjecanje za provjeru plivačke forme uoči nadolazećih natjecanja te reprezentativnih izazova. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba