Predstavili se Fijolice, Pčelice, Perlice, Cvjetići, Ribice, Iskrice, Bubamare i Sovice

˝Došao je dan kada još jedna generacija djece treba napustiti sigurno i voljeno utočište˝

Objavljeno: 11.06.2023. zagorjeinternational

Velikim mimohodom centrom grada uz Čakovečke mažoretkinje i Gradski puhački orkestar Čakovec te svečanošću na pozornici Centra za kulturu Čakovec, mališani iz Dječjeg vrtića “Cvrčak” oprostili su se od svojih vrtićkih dana te pokazali da su spremni krenuti u školu.

Svoje glumačke, pjevačke i plesne sposobnosti te novo znanje, pokazali su u do posljednjeg mjesta ispunjenom CZK-u djeca iz MO Cvrčak – Skupina Fijolice, PO Pčelice, PO Maslačak – Skupine Perlice i Cvjetići, MO Cvrčak – Skupina Ribice, PO Krijesnice – Skupine Iskrice i Bubamare te PO Stonoga – Skupina Sovice. Svi oni, zajedno sa svojim odgojiteljima mjesecima su planirali ovu veliku svečanost. Originalnošću i veseljem oduševili su roditelje i sve prisutne.

Kako je pritom rekla ravnateljica Lidija Varošanec u govoru kojim se obratila mališanima koji se opraštaju od “Cvrčka”, iznimno je ponosna na ove nove školarce. 

-Naš je posao bio pripremiti vas za nove avanture i pritom vam dati čvrste temelje za sve što vam život nosi. Sigurna sam da smo u tome uspjeli, spremni ste za školu i novu dionicu svog puta. Svijet je velik, na vama je da ga upoznate, no u svoj se vrtić uvijek možete vratiti. Na novom putu, ne zaboravite ponekad zastati i pomoći drugima. Došlo je vrijeme da raširite krila i krenete otkrivati nova prostranstva – naglasila je ravnateljica, dodala kako su svi redom u vrtiću učili i rasli zajedno s ovom djecom te zahvalila roditeljima na odličnoj suradnji. Pritom je zahvalila i zaposlenicima, djelatnicima, suradnicima, Gradu Čakovcu na čelu s gradonačelnicom Ljerkom Cividini, kao i svima koji su svojim savjetima i podrškom pomogli da čakovečki vrtić bude bolji te kvalitetniji.

-Došao je dan kada još jedna generacija djece treba napustiti sigurno i voljeno utočište koje je naš vrtić zaista svima predstavljao. Treba protegnuti krila i pripremiti ih za let, za nove izazove, nova iskustva, a djeco to ćete sve moći učiniti jer su vas nekoliko godina hranili ljubavlju, snažili potporom, poticali prijateljstvom i punili samopouzdanjem. Hvala roditeljima, a hvala i svim djelatnicima dječjeg vrtića što ste bili nježnost, hvala što ste bili čvrstoća. Hvala što ste ne samo poučavali igrom, nego i što ste vlastitim primjerom pokazivali važnost reda, predanosti, ali prije svega ljubavi zbog koje posao prestaje biti posao i postaje poziv. Svi vi bili ste jednom riječju – obitelj, a ona se zauvijek nosi u srcu”, poručila je čakovečka gradonačelnica i zaželjela djeci puno novih znanja i prijateljstva.

Uz stihove Maturanti vrtićki smo sada mi, neka cijeli svijet sad stane, idemo u školu mi…” mali maturanti svima su zahvalili na dolasku na njihovu svečanost, oprostili se od vrtića i svojih odgojitelja te pozdravili školske klupe koje ih čekaju na jesen.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba