U Tuhlju održano državno natjecanje u geografiji

Učenici SŠ Novi Marof Sanjin Milevčić, Jasmina Klopotan i Matija Koren postigli sjajne rezultate

Objavljeno: 09.06.2023. zagorjeinternational

Održano je državno natjecanje u geografiji na kojem je sudjelovalo i troje učenika iz Srednje škole Novi Marof koji su postigli izvrsne rezultate. Sanjin Milevčić (2.g) zauzeo je drugo mjesto, a isti uspjeh postigla je i Jasmina Klopotan (4.e) dok je njezin kolega iz razreda, Matija Koren, potvrdio izvrsne uspjehe novomarofske Srednje škole plasmanom na 4. mjesto.

Milevčić se natjecao u vrlo jakoj konkurenciji učenika 2. razreda gimnazije te je najbolje riješio istraživački rad, a do prvog mjesta ga je dijelilo samo 0,5 boda. 

Klopotan i Koren iskazali su se kao ponajbolji poznavatelji geografije među natjecateljima strukovnih škola (B kategorija). Treba istaknuti da je Matej Koren, učenik s tjelesnim teškoćama, imao najbolje riješeni ispit znanja. Do ovih izvrsnih rezultata učenici su došli zahvaljujući i njihovom mentoru Dominiku Benjaku.

Natjecanje je održano u dva termina. Za maturante je natjecanje bilo organizirano online u matičnim školama krajem svibnja, a ostali učenici natjecali su se u OŠ “Lijepa naša“ u Tuhlju od 5. do 7. lipnja. Natjecanje je bilo podijeljeno u dva dijela. Prvi dan učenici su pisali istraživački rad, a drugi dan ispit znanja. 

Ravnatelj škole Nikola Žganec čestitao je učenicima te mentoru na odličnom uspjehu dodajući kako su upravo uspješni učenici i njihovi odlični rezultati najbolji promotori Srednje škole Novi Marof.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba