U spomen na prerano preminulu učiteljicu Melitu Peternel

1077 LIKOVNIH i 272 LITERARNA RADA: Održana završna svečanost i dodjela nagrada u sklopu likovno-literarnog natječaja Melitino proljeće

Objavljeno: 09.06.2023. zagorjeinternational

U Oroslavju je u srijedu, u organizaciji Osnovne škole Oroslavje, održana završna svečanost i dodjela nagrada u sklopu likovno-literarnog natječaja Melitino proljeće koji se održava u spomen na učiteljicu Melitu Peternel, koja je krajem 2020. godine izgubila borbu s teškom bolešću.

Na natječaj s temom “Proljetna basna” pristiglo je 1077 likovnih radova iz 138 škola iz Hrvatske, a u posebnoj kategoriji “Malta” sudjelovali su i likovni radovi učenika uz St. Paul’s Bay Primary School s Malte. Pristigla su i 272 literarna rada iz 53 škole iz Hrvatske, stoga povjerenstva nisu imala nimalo lak zadatak. U Povjerenstvu za odabir najuspješnijih likovnih radova bile su prof. likovne kulture Mirjana Drempetić Hanžić, prof. likovne kulture Ivana Grbec te učiteljica likovne kulture Ana Kaić Lacković. U Povjerenstvu za odabir najboljih literarnih radova bile su književnica Nada Mihaljević, magistrica bibliotekarstva Sandra Šamec te profesorica Hrvatskog jezika i književnosti i pedagogije Marija Banožić Aličević.  

Nagrade su učenicima i njihovim mentorima uručili ravnateljica OŠ Oroslavje Sanja Šakoronja te Melitini sinovi Vedran i Filip. 

Svečanosti je nazočila i zamjenica župana Jasna Petek koja je poručila da Županija izuzetno njeguje rad s darovitim učenicima i potiče učiteljice i učitelje da prepoznaju talentirane učenike.

– Kad su prije par godina k meni došle ravnateljica Sanja te njezine kolegice, znala sam da ova priča neće moći drugačije izgledati i da će s toliko ljubavi, entuzijazma i želje nastaviti ono što je njihova kolegica Melita kroz svoj život radila i promovirala. Jako smo ponosni na vas i ovaj natječaj i hvala vam što njegujete ljubav, humanost, plemenitost, osjećaj za druge i činite da djeca rastu u jednom pozitivnom okruženju – poručila je zamjenica župana Petek.

Okupljene su pozdravili oroslavski gradonačelnik Viktor Šimunić, ravnateljica Osnovne škole Oroslavje Sanja Šakoronja te učiteljice Renata Posavec i Suzana Sadaić, autorice i organizatorice natječaja, koje su zahvalile svima koji su pomogli u realizaciji Melitinog proljeća. 

U programu je sudjelovao ŽVA Fiola te učenici i učenice oroslavske osnovne škole, a prikazana je i prezentacija o Meliti. Na kraju svečanosti izvedena je himna pod nazivom ‘Sjećanje’, koju je u čast Meliti napisala Nada Mohač, uglazbili Ivan Žufić i Elizabeta Jadan, a izvele učiteljice škole uz pratnju Martine Ćalušić i pod ravnanjem Elizabete Jadan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba