Županija Matici umirovljenika KZŽ dodijelila 53.000 eura za financiranje aktivnosti u ovoj godini

27 UDRUGA, 7000 ČLANOVA: Na ovaj način našim starijima vraćamo za njihov doprinos razvoju svoje zajednice. Zaslužili su

Objavljeno: 08.06.2023. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija je Matici umirovljenika KZŽ dodijelila 53.089 eura za financiranje njenih djelatnosti u 2023. godini, a ugovor su potpisali župan Željko Kolar i predsjednik Matice umirovljenika KZŽ Vladimir Crnec.

Kako je tom prilikom istaknuo Crnec, u Maticu je okupljeno 27 udruga umirovljenika sa 7000 članova. 

– Veći dio sredstva ćemo proslijediti upravo tim udrugama koje djeluju na području čitave županije kako bi mogli realizirati aktivnosti koje su planirale za ovu godinu. Sve one imaju vlastite prihode, no oni su nedovoljni da bi uspjeli napraviti sve što žele. Puno umirovljenika je samo, djeca su ili otišla ili rade po čitave dane, tako da im naše udruge znače jako puno i za socijalizaciju i druženje – rekao je predsjednik Crnec.

Županija sufinancira aktivnosti Matice umirovljenika već dugi niz godina, a župan Kolar rekao je i zašto.

– Izuzetno je bitno da ljudi starije životne dobi budu angažirani. Mi im dodjelom ovih sredstava, na neki način, samo vraćamo za njihov doprinos razvoju svoje zajednice. Oni su to svojim dugogodišnjim poštenim radom zaslužili – poručio je i najavio da će se ova sredstva tijekom godine povećati za 10 posto.

Potpisivanju ugovora nazočio je i potpredsjednik Županijske skupštine i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Krapinsko – zagorske županije Željko Čleković. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba