HOK izdao upozorenje!

Primili ste neobičan dokument sa zahtjevom za novčanu uplatu za upis u poslovni registar?

Objavljeno: 07.06.2023. zagorjeinternational

Primili ste neobičan dokument sa zahtjevom za novčanu uplatu za upis u poslovni registar ili adresar, ali niste sigurni o čemu se radi? Možete se obratiti Hrvatskoj obrtničkoj komori koja na svojoj Facebook stranici poziva svoje članove na oprez i poručuje da temeljito proučite sadržaj ponuda za objavu podataka. 

Nadalje, ističu kako je bitno obratiti pažnju na to da se ne radi o obvezi, već o ponudi koja se može prihvatiti ako vam odgovara objava vaših podataka u navedenom registru na internetu. Slične ponude za poslovni adresar često su predstavljene tako da izgleda kao da potvrđuju ispravnost ili vrše pritisak podataka u bazi koje se navodi kao obavezna.

Ako niste sigurni želite li naručiti i platiti objavu vaših podataka u ponuđenom adresaru, nemojte potpisivati ili slati dobiveni obrazac nazad pošiljatelju.
U slučaju da niste sigurni ili vam nije jasno što vam se nudi, obratite se Savjetodavnoj službi HOK-a. Možete ih kontaktirati pozivom na broj telefona 072 000 026 ili putem e-maila: [email protected]

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba