Veselo i raznoliko

Evo što vas očekuje ove godine na “Ljetu u Krapini” i “Noći krapinskog neandertalca”

Objavljeno: 07.06.2023. zagorjeinternational

I ove godine na rasporedu je bogat program u sklopu manifestacije “Ljeto u Krapini”. Uvodna su događanja već započela s 1. lipnja, a onda najprije slijedi bogat program na Hušnjakovom u sklopu tradicionalne “Noći krapinskog pračovjeka” koja će se ove godine održavati od 16. do 18. lipnja. 

Tamo će se već prvog dana održati razne zanimljive radionice za djecu, otvorit će se izložba skulptura autorice Sanje Fališevac, a prvi će dan završiti koncertom Nene Belana i Fiumensa. Idućeg dana, 17. lipnja, ponovno slijede zanimljive radionice u Muzeju krapinskih neandertalaca, a obilježit će se i Europski dani arheologije u sklopu kojeg će obilazak stalnog postava Muzeja biti besplatan. Također, u večernjim će se satima izvesti i dvije amaterske dječje predstave. 

Posljednjeg dana “Noći krapinskog pračovjeka” na redu je pravi dječji dan. Najprije slijedi nastup dječje plesne skupine ‘Unifit’, a potom razne kreativne radionice. Sve će završiti natjecanjem u pripremi roštilja te nastupom  The Sway Banda.

Potom, 20. lipnja, započinje “Ljeto u Krapini” i to radionicom taktilnog modeliranja pod vodstvom Sanje Fališevac u Gradskoj galeriji. Program je idućeg dana namijenjen rekreativcima jer slijedi uspon na Strahinjčicu, a onda slijedi nekoliko dana pauze i nastavak programa 23. lipnja kada će se, sve do 25. lipnja, u Gradskoj galeriji održati likovne radionice i likovne kolonije pod vodstvom umjetnice Ivane Bajcer.

Narednih dana bit će tu sportskih događanja poput utrke ‘Kajbumščak trail’ 24. lipnja na Hušnjakovom, ali i kulturnih poput kazališnih predstava GFUK-a u izvedbi Kazališta Moruzgva, također na Hušnjakovom. 

Bogat se program nastavlja i u srpnju kroz razne radionice, sportske događaje, ali i koncerte. Nadalje, kroz cijeli mjesec će se u Gradskoj knjižnici, srijedom, održavati radionice čitanja za djecu, a onda 22. srpnja slijedi “Kino pod zvijezdama” na Hušnjakovom. 

Kolovoz će započeti uz radionicu ‘STEM’ namijenjenu djeci, a jedna će biti održana i u srpnju. Potom će se ponovno održati “Kino pod zvijezdama” na Hušnjakovom, a zaredat će se i nekoliko koncerata. Također, i u kolovozu će se čitati srijedom u Gradskoj knjižnici, a bit će tu i još pokoja kazališna predstava za djecu.

Detaljan program ovogodišnjeg “Ljeta u Krapini” donosimo vam u nastavku. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba