Dođite u srijedu na Dan otvorenih vrata Policijske uprave krapinsko - zagorske

Upoznajte se s radom policijskih službenika, porazgovarajte s njima te se okušajte u provjeri tjelesnih i motoričkih sposobnosti 

Objavljeno: 06.06.2023. zagorjeinternational

Na Zivtovom Trgu i u Sportskoj dvorani u Zaboku će se 7. lipnja, u srijedu, održati Dan otvorenih vrata Policijske uprave krapinsko – zagorske na kojem će se svi posjetitelji moći upoznati s radom policije, te saznati sve što ih zanima o ovom zahtjevnom, ali i iznimno važnom zanimanju.

Posjetitelje očekuje prezentacija opreme i vozila koja se koriste u policijskom radu, demonstracija tehnika i taktika koje koriste policajci/policajke u svakodnevnom radu, a pružit će se i prilika za razgovor s iskusnim policijskim službenicima. Također, svi će se moći detaljnije informirati o mogućnosti uvjeta za upis u Policijsku akademiju, kao i proces selekcije i prijema u službu.

Također, u sklopu događanja bit će postavljen poligon na kojem će zainteresirani imati priliku provjeriti razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u policijsku školu, kao i prisustvovati treningu pripreme za svladavanje poligona.

– Pridružite nam se na Danu otvorenih vrata, saznajte više o tome kako postati policajac/policajka i pridružite se timu stručnih, odgovornih i hrabrih ljudi koji rade na očuvanju sigurnosti i reda u našoj zajednici – pozivaju iz PU krapinsko – zagorske. 

Iz policije podsjećaju Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ”Josip Jović”. Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Cijeli program za srijedu pogledajte u nastavku.  

11 sati Početak centralnog događaja 

11: 05 Konferencija za medije 

11:15 – 11:25 Pokazna vježba Interventne jedinice policije (vježbe samoobrane, zahvati za privođenje, upotreba drona) 

11:25 –  11:30 Pokazna vježba demo tima pravosudne policije 

11:45 –  12:00 “Tko je kriv?” – pokazna vježba kriminalističkih tehničara Službe kriminalističke policije (očevid kod provale u osobni automobil)            

12:15 – 12:25 Pokazna vježba Interventne jedinice policije (vježbe samoobrane, zahvati za privođenje, upotreba drona) 

12:25 –  12:30 Pokazna vježba demo tima pravosudne policije 

12:45 –  13:00 “Tko je kriv?” – pokazna vježba kriminalističkih tehničara Službe kriminalističke policije (očevid kod provale u osobni automobil)            

11 – 13 sati Sportska dvorana Zabok – postavka poligona na kojem će zainteresirani imati priliku provjeriti razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u policijsku školu 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba