Evo kojim putem će vjernici proći gradom

Tijelovo u Zaboku: Tradicija Procesije nastavlja se i ove godine

Objavljeno: 06.06.2023. zagorjeinternational

U četvrtak rimokatolici slave svetkovinu ‘Predragocjenog Tijela i krvi Kristove – Tijelovo’ te će povodom toga u zabočkoj crkvi Svete Jelene Križarice biti upriličena svečana sveta misa s početkom u 10 sati nakon koje će uslijediti procesija kroz grad.  

– Na Blagdan Tijelova diljem svijeta vjernici u procesijama kroz mjesta svoga boravka sudjeluju u svečanom slavlju pronoseći Presveti Oltarski Sakrament. Tako u vanjskoj proslavi žele izraziti ljubav prema Kristu koji nam se darovao u svetoj Euharistiji – poručuju iz župe. 

Ovogodišnja procesija je druga po redu Tijelovska procesija koja ide ulicama Zaboka. Prva postaja bit će kod DVD-a Zabok, druga kod Kumrovečke ulice, a treća na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog gdje će biti i završni Blagoslov s Presvetim Sakramentom. 

Ovim putem iz župe pozivaju sve vjernike da se uključe u ovu svečanu Procesiju, posebno ovogodišnje Prvopričesnike i Krizmanike koji će ponijeti latice cvijeća kojima će se posuti navedeni puti, članove udruga, policiju, vatrogasce te djelatnike društvenih ustanova kao i sve druge skupine vjernika župe. 

Također, ističu kako je odobrena suglasnost PU krapinsko – zagorske i Županijske uprave za ceste za kratkotrajno zatvaranje županijske ceste Ž2195 radi održanja Tijelovske procesije od župne crkve Ulicom Matije Gupca do Trga K. Š. Đalskog 8. lipnja od 11 do 12 sati. Za to vrijeme privremenog zatvaranja prometa obilazni pravac je industrijska cesta odnosno državna cesta D1 i nerazvrstana cesta Celine te obratno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba