Super ideje za uređenje balkona, vrta i terase

Kako stvoriti svoju oazu na otvorenom?

Objavljeno: 06.06.2023. zagorjeinternational

Ponosni ste vlasnik balkona ili terase ali vam nedostaje ideja kako stvoriti prostor za uživanje na otvorenom. U suradnji s trgovačkim centrom Westgate City, gdje je prisutno čak 30 trgovina za uređenje doma na jednom mjestu, donosimo praktične prijedloge kako urediti balkon, vrt ili terasu, neovisno o njihovoj veličini. Ponuda namještaja u Westgate Cityju obuhvaća domaće i strane brendove, kao i unikatan namještaj s potpisom poznatih dizajnera.

Ako vam nedostaje ideja ili jednostavno ne znate otkuda početi, u nastavku donosimo na što sve trebate paziti, kakav vanjski namještaj, bilje i dodatke odabrati.

Jutarnja kavica – na suncu…

Ima li išta ljepše od uživanja u prvoj jutarnjoj kavi na vlastitom balkonu ili terasi?

Dolaskom ljepših dana većina nas baca pogled upravo prema tom prostoru i razmišlja kako bi se trebalo pokrenuti i urediti svoju malu oazu za uživanje na otvorenom. Pravo je vrijeme da požurite s uređenjem kako biste što prije mogli uživati u odmaranju i druženju na otvorenom. Vrtni blagovaonski namještaj koristit će vam za jutarnju kavicu ali i za ručak ili pak večeru s prijateljima.

Namještaj treba biti svestran, mali, ali udoban…Ako je vaš vanjski prostor malen i nemate puno mjesta za namještaj, viseća fotelja pravi je izbor za vas, ne samo da ćete uživati sjedeći u njoj, nego će to biti i wow trendi dodatak vašem prostoru. Ako imate mjesta nabavite udobnu sjedeću garnituru gdje ćete moći odmarati nakon dugog dana. Biljke i ukrase smjestite na zid kako biste uštedjeli na prostoru. 

Detalji čine razliku 

Tepisi, umjetna trava, biljke, kantice, šarenilo i lampice unijet će dodatni šarm u vaš prostor …. Biljke pomažu pri stvaranju male oaze na otvorenom, bilo da kreirate vertikalni vrt, ili jednostavno stavite biljke u posude na pod, stol ili ih objesite sa stropa. Razmislite i o malom biljnom vrtu kako biste pri kuhanju imali uvijek svježe bilje i začine.

Uživajte u romantičnoj večeri pod zvijezdama, a pritom ne zaboravite na osvjetljenje kako biste stvorili romantičan i opuštajući ugođaj. Koristite viseće lampice, svjetleće lampione, svijeće, pokoji ukrasni jastuk, dekicu za hladnije večeri…i stvorite ugodnu atmosferu na otvorenom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba