Proslavili 30 godina postojanja

ZABOČKI MALIŠANI ODRŽALI SVOJ 1. SLAVLJENIČKI KONCERT

Objavljeno: 05.06.2023. zagorjeinternational

Zabočki mališani, dječji zbor Društva “Naša djeca“ Zabok, u subotu 3. lipnja u dvorani Osnovne škole K.Š. Gjalskog održao je svoj godišnji, ali ujedno i 1. slavljenički koncert povodom proslave 30 godina postojanja te svojim nastupom oduševio mnogobrojnu publiku.

Prvi slavljenički koncert Zabočkih mališana bio je pun emocija. Prvo, zato što su se nakon četiri godine Mališani ponovo okupili na godišnjem koncertu, a kao što je istaknula predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak, upravo su u toj istoj dvorani Osnovne škole u Dječjem tjednu 1993. osnovani Zabočki mališani.

– Neki koji su tada pjevali u zboru, danas sjede u ovoj dvorani kao roditelji djece, sadašnjih pjevačica i pjevača – rekla je Borovčak.

Također je istaknula veliki projekt DND-a Zabok, izgradnju ‘PIK PAK’ kuće koja će omogućiti da Zabočki mališani dobe svoju dvoranu za probe.

Zabočki su mališani svoj koncert započeli igrom “PIK PAK spas za mene” te kultnim brojalicama En ten tini i Ringa ringa raja koji su bili i jesu zaštitni znak početaka većine koncerata Zabočkih mališana u ovih 30 godina te ih djeca pjevaju s veseljem. Za ovu veliku obljetnicu pripremili su puno hitova poput Rugalica vrani, Lovcu, Kada treba učiti, Kišica, Molba gljive muhare te pjesme s CD-a “Zdravo i fino”, može reći sad već hitovima o zdravoj prehrani: Juha, Ne treba nam šećer i Kraljica jabuka.

Uigrani tandem korepetitorica, Lidija Jadek na klaviru i Doris Tkalčević na violini, pratile su Zabočke mališane na koncertu, ali i one same su se predstavile kompozicijom Fritza Kreislera Ljubavni jadi. Završni dio koncerta bio je rezerviran za pjesme koje su bile omiljene među svim generacijama kao što su Vesela pjesma poznatija po imenom Do nam želi dobar dan, Pipi duga čarapa, dok su dječjim filmskim hitovima Dobro jutro i Himna zadrugara iz filma “Vlak u snijegu“ pozvali sve da im se pridruže u pjevanju te vratili sve prisutne u djetinjstvo.

Autorska pjesma Samo volontiraj koja je svojevrsna himna volontiranju zahvala je svim volonterkama i volonterima koji pomažu DND-u te se također našla na koncertu dok je završna pjesma Kad bi svi oduševila cijelu dvoranu koja nije mogla prestati pljeskati.

Finale na kraju koncerta bila je pjesma Kad si sretan na bis u kojoj su sudjelovali svi prisutni u dvorani.

Za kraj godine Zabočki mališani spremaju još jedan veliki slavljenički koncert povodom 30 godina postojanja te izdavanje i promociju novog autorskog CD-a – dodala je voditeljica Zabočkih mališana Jasenka Borovčak, koja nije krila zadovoljstvo održanim koncertom.

Kako bi Zabočkim mališanima omogućili dvoranu za probe donirajte za PIK PAK kuću: http://www.dndzabok.hr/doniraj/

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba