Po treći puta održan "Dan udruga općine Sračinec"

“Vjerujem da će ovo druženje postati tradicionalno i da ćemo narednih godina imati još zanimljiviji i bogatiji program”

Objavljeno: 05.06.2023. zagorjeinternational

U subotu je u parku Velika graba u Sračincu po treći put održana manifestacija pod nazivom “Dan udruga općine Sračinec”. 

– Okupili smo se po treći put, danas u najvećem broju dosad. Želja nam je bila da se, uz druženje članica i članova udruga koje djeluju na području općine Sračinec, bolje upoznamo, podržimo i možda dogovorimo pokoju suradnju u budućnosti. U manifestaciju su uključene sve udruge koje djeluju na našem području, neki izlažu svoje rukotvorine, predstavljaju se pjesmom ili predstavom, kuhaju… Vjerujem da će ovo druženje postati tradicionalno i da ćemo u godinama koje dolaze imati još zanimljiviji i bogatiji program – rekla je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica Sračinec, koja je bila i nositelj organizacije manifestacije, uz financijsku potporu Općine Sračinec. 

Program je krenuo od jutra, kada su u povorci stigli oldtimeri iz Slovenije, a članovi udruga pripremali su gulaš. U poslijepodnevnim satima održan je kulturni program – red pjesme, red pučkog kazališta, a sve pred prepunim gledalištem parka Velika graba.

Jedan od najatraktivnijih događaja svakako je bilo natjecanje u kuhanju gulaša u kotliću. Nakon ocjenjivanja, stručni je žiri odabrao tri najbolja. Treće mjesto zauzeo je kotlić branitelja UDVDR klub Sračinec, drugi Udruga umirovljenika Sračinec – Svibovec, a pobjednički gulaš skuhali su članovi Nogometnog kluba Sračinec.

– Ovo je samo jedno od događanja koja će se ove godine održati u našem parku Velika graba. On je postao prepoznatljiv “brend” naše općine, mjesto gdje se cijele godine okupljaju mladi, obitelji s djecom, a postao je i točka koju posjećuju ekskurzije. Ponosni smo što smo uspjeli u naumu da ovaj prostor obogati društveni život općine, a ovo sve što se događa danas, samo je još jedan dokaz za to. Hvala članicama i članovima Udruge žena Preslica na organizaciji Dana udruga, hvala svima koji su na bilo koji način pridonijeli da nam ovaj dan prođe u druženju i veselju – istaknuo je načelnik Sračinca Božidar Novoselec. 

Na manifestaciji su sudjelovali Udruga žena Preslica Sračinec, KUD Zavičaj, Udruga žena Maruša Maruševec, Udruga žena Đurđica Turčin, Vezilje udruge Črepičar Svibovec Podravski, KUD Lepoglavski Pušlek, Dramska diletantska družina KUD-a Kaštel Pribislavec, Udruga umirovljenika Podravske Sesvete, Udruga Umirovljenika Sračinec – Svibovec, UDVDR klub Sračinec, Planinarsko društvo Ravna Gora, KUD Benedikt Svibovec Podravski, Udruga Črepičar Svibovec Podravski, Nogometni klub Podravac Svibovec Podravski, Dobrovoljno vatrogasno društvo Svibovec Podravski, Nogometni klub Sračinec, a za međunarodni karakter manifestacije pobrinuli su se Vitezi Pesničarji Dornava iz Slovenije, koji su u parku Velika graba izložili svoja povijesna vozila. 

Po završetku manifestacije, u večernjim satima, park Velika graba postao je veliko ljetno kino na otvorenom, a prikazan je film Krstarenje džunglom. Kino predstava realizirana je od strane Pučkog otvoreno učilišta Varaždin, a to je samo prva od sedam projekcija koje će se održati ovog ljeta u općini Sračinec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba