Zagorska policija tijekom vikenda zabilježila ukupno 115 prometnih prekršaja

Rekorder vikenda je 32-godišnjak koji je u Mihanović Dolu napuhao 1,81

Objavljeno: 05.06.2023. zagorjeinternational

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 115 prometnih prekršaja od čega 37 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 20 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 47 ostalih prekršaja u prometu, izvijestili su iz PU krapinsko – zagorske. 

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u nedjelju 4. lipnja oko 18.30 sati, u Mihanović Dolu, kod 32-godišnjaka koji je osobnim automobilom upravljao s 1,81 promila alkohola u organizmu. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 2000 eura te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Također, najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu 3. lipnja, na A2 kod Zaboka od 175 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba