Lovci morali ubiti medvjeda u Kostreni

“Podivljao je, ulazio je u dvorišta i dječja igrališta te je ugrozio stanovništvo”

Objavljeno: 05.06.2023. zagorjeinternational

Lovci su sinoć području Sv. Lucije u centru Kostrene ustrijelili zalutalog medvjeda koji je, kako je rečeno, s vremenom postao prijetnja za lokalno stanovništvo i donio je probleme, prenosi Index.hr.

Lovci su ga Neko vrijeme pokušali vratiti u prirodu i preusmjeriti njegovo kretanje, ali unatoč naporima nisu uspjeli pa je životinja morala biti ubijena.

– Medvjed je podivljao, počeo je raditi probleme i izazivati opasnost, ulazio je u dvorišta i dječja igrališta te je ugrozio stanovništvo. Prije nego što su lovci stigli, ugrozio je dvije djevojke koje su se nalazile na autobusnoj stanici, one su pobjegle, a njihov otac se skrio u kombiju dok se medvjed ne makne. Penjao se ljudima na balkon, na garažne ploče, pojavljivao se pred ulaznim vratima kuća. Reagirali smo na poziv 112 i na pozive lokalnog stanovništva, no dotad je medvjed napravio veliki nered, zbog čega uspavljivanje sinoć nikako nije bilo izvedivo. Zbog toga smo u koordinaciji s općinskim načelnikom, policijom i nadležnim institucijama nažalost bili prisiljeni ustrijeliti medvjeda – rekao je šef Lovačkog društva “Jelen” Čavle Orlando Francišković.

Kako je dodao, vrlo vjerojatno da je ovdje riječ o istoj jedinki medvjeda, staroj otprilike dvije godine, a nakon što je napustio majku usred sezone parenja, bio je izložen opasnosti od alfa mužjaka. 

Lovci iz društva “Jelen” apeliraju na sve stanovnike naseljenih područja i susjedstava da se ne pokušavaju približiti medvjedu ili bilo kojoj drugoj divljoj životinji. Umjesto toga, mole da ih se o divljoj životinji obavijesti na brojeve telefona 098/982 2364 ili 091/258 2103, kako bi se situacija riješila na siguran način. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba