Drugu godinu zaredom

Općina Kumrovec oslobađa roditelje vrtićanaca plaćanja Dječjeg vrtića ‘Jaglac’ za lipanj 

Objavljeno: 05.06.2023. VH

Općina Kumrovec pokrit će troškove plaćanja udjela roditelja za smještaj djece u Dječjem vrtiću ‘Jaglac’ u lipnju ove godine. Vrtić je to kojeg pohađaju mališani s područja Kumrovca i Zagorskih Sela, a plaćanja će biti oslobođeni roditelji djece koja pohađaju vrtić iz Kumrovca i Zagorskih Sela.

Kako je istaknuo kumrovečki načelnik Robert Šplajt, sredstva za navedeno ostvarena su prijavom na javni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

– Ostvarili smo financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini u iznosu od 29.000 eura i to je druga godina zaredom kako smo ostvarili tu potporu – rekao je načelnik.

Kako je otkrio, vrtić je maksimalno popunjen, no nada se da će se taj problem riješiti otvaranjem područnog vrtića u Zagorskim Selima. 

– Nadamo se da ćemo taj projekt dovršiti u naredne dvije godine u suradnji s načelnicom Ksenijom Krivec Jurak koja je projekt pokrenula, a mi smo ga podržali – istaknuo je načelnik i dodao da Općina i inače ima sjajnu suradnju s Dječjim vrtićem, a vrtićanci uvijek rado sudjeluju u svim manifestacijama na području općine. 

Isto je potvrdila i ravnateljica Dječjeg vrtića Jelena Bašić. 

– Općina će omogućiti besplatan boravak djece u vrtiću u lipnju, što vjerujem da će biti olakšica roditeljima. Inače, Dječji vrtić ‘Jaglac’ uspješno surađuje s Općinom Kumrovec koja je osnivač te Zagorskim Selima, i sigurna sam da će se ta suradnja pojačati, a sve za dobrobit naše djece i Dječjeg vrtića – istaknula je ravnateljica. 

Načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak istaknula je važnost partnerskog i prijateljskog odnosa između dvije Općine.

– Ovo samo potvrđuje da mi partnerskim odnosom prilazimo svim temama. Podsjećam tu i na spomenuti projekt u koji smo krenuli zajednički, gradnju područnog vrtića. Dakle, mi zajedničkim snagama nastojimo činiti sve što je u našim mogućnostima da poboljšamo kvalitetu života naših mještana – poručila je Krivec Jurak. 

Inače, Dječji vrtić ‘Jaglac’ trenutno pohađa 67 djece.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba