Hrvat krenuo kući, a onda ga na autocesti u Njemačkoj zaustavila policija

U tajnom pretincu u autu vozio 23 kg amfetamina, kilogram heroina i 24.000 krivotvorenih eura

Objavljeno: 04.06.2023. AB

Carinici u njemačkom gradu Kölnu tijekom dvije kontrole vozila 8. svibnja oduzeli su više od 23 kilograma amfetamina, gotovo pet kilograma kokaina i oko kilogram heroina. Uz to, zaplijenili su 24.000 eura krivotvorenog novca. Zbog istrage, naime, detalji su tek sada mogli biti objavljeni, prenosi Fenix magazin. Uhićene su dvije osobe, a jedna od njih je Hrvat (34).

Njegovo vozilo izuzeto je iz prometa na autocesti A61 oko 20 sati. 

– Vidljivo nervozan i, prema vlastitim izjavama, na povratku kući iz Nizozemske, muškarac nije znao objasniti ostatke kokaina na njegovim rukama koji su pronađeni na testu za droge. U njegovom automobilu brzo su pronašli skrovište droge, koje je bilo skriveno vijcima na tepihu na suvozačevom sjedalu između podvozja i podnice vozila, a u njemu je bilo više od 23 kilograma amfetamina i oko kilogram heroina te 24.000 eura, to su bile krivotvorine novčanice od 500 eura. I ova količina krivotvorenog novca za nas je novi rekord – kazao je Jens Ahland, glasnogovornik Glavnog carinskog ureda u Kölnu.

Osim Hrvata, istoga dana na autocesti A3 prema Frankfurtu uhićen je 34-godišnji Crnogorac. Test njegovih ruku na droge otkrio je izloženost kokainu, a u vozilu su pronađene četiri ‘cigle’ te droge i pametni telefon.

– Svaka od dvije zapljene je izuzetna sama po sebi, ali nikada nismo imali dva takva izravna pogotka u jednom danu. Ulična vrijednost zaplijenjene droge je više od 620.000 eura – rekao je glasnogovornik carine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba