Oni znaju tajnu sočnosti, omjera tijesta i sira, koliko se ova delicija peče...

Srednja škola Zabok ispekla je najbolje zagorske štrukle na 14. ‘Štruklijadi’! Čestitamo!

Objavljeno: 03.06.2023. zagorjeinternational

Jedna od najjačih gastro manifestacija, ove godine 14. po redu, ‘Štruklijada’ je danas na bedekovčanske Bajere privuklo mnoge domaće, ali i strane turiste. Najbolje štrukle ispekli su učenici Srednje škole Zabok, drugo mjesto osvojila je Klet Zagorski dvori – Vinarija Micak, dok su treće najbolje štrukle pripremili kuhari Osnovne škole Brestovec Orehovički.

Ravnateljica SŠ Zabok – Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Draženka Jurec kazala je kako su svjesni svojih kvaliteta, ali da na ovakvom natjecanju odlučuju nijanse.

-Tajna je u tome da kao škola od svog osnutka, oko 60 godina koliko se bavimo turizmom i ugostiteljstvom, uvijek njegujemo naše stare recepte, a između njih su i štrukli. Ni jedno dijete ne izađe iz naše škole, a da ne zna napraviti štrukle. Maturanti su nam otišli, ovo su bili učenici prvog i drugog razreda, ali je i niz profesora otišao u mirovinu i današnji mentori su bili naši bivši đaci, sadašnji profesori, koji su znanje svojih profesora prenose na mlade generacije. Kada se preselimo u novu školu imat ćemo puno više mjesta i prostora. Svi su dobrodošli da nauče tajnu pravih zagorskih štrukli – rekla je ravnateljica Jurec.

Šef žirija iz Podravke Dražen Đurišević, rekao je kako se štrukli mijenjaju kroz godine budući da se edukativno pomaže u segmentu poboljšanja i kvaliteti.

– Po kvaliteti su jako napredovali, puno su bolji nego ranijih godina. Sretan sam da smo išli na veće dimenzije štrukli kako bismo počastili naše sugrađane, a pobjednici su ti koji jesu jer su bili najbolji. Ocjenjivali smo izgled, sočnost, pečenost, dimenzije, količina sira – rekao je Đurišević.

– Vino, štrukli i muzika – dobro zajedništvo, dobra kombinacija! Drugi dan, izvrsna posjećenost, prodano je oko 15 tisuća štrukli. Mi smo se potrudili za ostali dio, za obitelji. Imamo kazališne predstave, imamo radionice za mlade, za svakog ponešto. Mislim da su ljudi zadovoljni i da će doći ponovno i iduće godine na Štruklijadu – rekao je bedekovčanski načelnik Ban.

– Službeno je samo Štruklijada zatvoreno, a prodano nešto manje od 15 tisuća štrukli to znači da su oni kao delicija prepoznatljivi i koliko je europska zaštita pomogla u promociji i samim proizvođačima s jedne strane, a s druge strane to je dobitak za eno ponudu Krapinsko- zagorske županije. Ponavljam, jedina smo regija koja ima zaštićen kompletan meni, autohtone sorte uz ovakvu prirodu, ovakve bajere i ovakve toplice, kvalitetna vina…Sigurno je da imamo itekako jake argumente da budemo najjača kontinentalna turistička destinacija u RH. Ovo je poruka Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici da osim mora na međunarodnoj razini treba promovirati i kontinentalni turizam – poručio je župan Kolar i dodao kako je ova manifestacija pokazala zašto postoji budući da su pojedini turisti iz Hrvatske i Slovenije došlo ovdje ciljano baš zbog Štruklijade i Sajma vina – istaknuo je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba