Srušit će se sedam bespravno izgrađenih objekata

STIGAO KRAJ DEVASTIRANJU JADRANSKE OBALE: Bageri stižu u uvalu Vruja

Objavljeno: 02.06.2023. zagorjeinternational

Konačno je došao kraj bespravnoj gradnji na hrvatskoj obali. Bageri su došli u uvalu Vruja na Makarskoj rivijeri koja je od nekada idilične uvale, postala ‘betonski raj’, a za što je odgovoran Stipe Latković, vlasnik tvrtke ‘Point’, piše 24sata.

On je unazad 20-ak godina, unatoč zabranama i zatvaranjima gradilišta, nastavljao raditi i cijelo to vrijeme pokušavao osporiti odluke Državnog inspektorata, odnosno građevinske inspekcije, no sada će se ipak srušiti sedam nelegalnih objekata koje je tamo izgradio.

Dolazak bagera u četvrtak ujutro najavio je i glavni državni inspektor Andrija Mikulić koje je rekao kako su tijekom godina investitoru izdali oko 370.000 eura kazni, od čega je dio naplaćen, a dio čeka na naplatu.

Cijena ruđenja je također vrtoglava, a stajat će 254.283 eura, odnosno 317.854 eura s PDV-om, kolika je ponuda jedne tvrtke iz Pule.

Prema planu, neki od objekata koji će se rušiti su bespravno napravljena makadamska cesta koja vodi od magistrale prema obali, betonski jacuzzi, betonska obala, lukobran i vodosprema. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba