Događanja kreću već u petak, a na rasporedu su brojni koncerti, atraktivne povorke i zanimljive radionice

Svi u Varaždinske Toplice na još jedan tradicionalni “Aqua Fest” 

Objavljeno: 31.05.2023. zagorjeinternational

Prvog vikenda u lipnju otvaraju se vrata rimskim legijama, gladijatorskim borbama, rimskim igrama, predavanjima i kreativnim radionicama. Budite nakratko Rimljanin, družite se s gladijatorima, uživajte u koncertima i predstavama, večerajte s rimskim carevima i otkrijte antičko naselje “Aquae Iasae”, hramove posvećene Minervi, Jupiteru i Junoni, te putevima vode otplovite u antičku prošlost Varaždinskih Toplica.

Naime, od 2. do 4. lipnja u Varaždinskim Toplicama na rasporedu je tradicionalni “Aqua Fest” u sklopu kojeg je za sve posjetitelje pripremljen bogat i raznolik program.

Manifestacija započinje u petak u 10 sati održavanjem 5. međunarodnog stručnog skupa “Termalna voda jučer, danas, sutra” u Rimskoj bazilici, a u 10 sati će se toga dana otvoriti i “Sajam” u Malom parku koji će biti otvoren sve do 20 sati. 

U Malom parku će se od 17 do 19 sati održavati i razne zanimljive radionice među kojima se posebno ističu “Hoola Hoop” i “Ples Nymphi”.

U 21.05 sati u Termama slijedi “Traumatic arts fire show”, a u 21.15 sati na Forumu slijedi koncert “Sudar Percussion Tria”. 

U subotu se program nastavlja raznim radionicama od 10 do 13, pa onda od 16 do 19 sati. Tu se posebno ističe radionica “Ples na svili” u 12.30 sati, “Ples na ringu” u 17 sati te “Baloni od sapunice” od 17.30 sati.

Toga će se dana održati i dvije povorke Rimljana, jedna kreće u 11 sati, a druga u 21 sat. Isto tako, od 11 do 14 sati će se održati natjecanje u kuhanju rimskog kotlića u Ulici nad zidom. Subota će završiti u Termama gdje će se u 21.30 sati održati “Inspirantika”. 

Nedjelja je rezervirana za sport, pa tako u nedjelju slijedi druga po redu utrka “Aqua Iasae trail – Putevima rimskim legionara”. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba