POSTIZBORNI DOGOVOR S VARAŽDINCIMA:

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović (HDZ) sljedećeg tjedna postaje saborski zastupnik

Objavljeno: 31.05.2023. zagorjeinternational

Kako piše portal NiZagorjemalo, krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović (HDZ), od sljedećeg bi tjedna trebao ući u saborske klupe, i to umjesto Varaždinke Nadice Dreven Budinski, koja je dosad koristila mandat varaždinskog župana Anđelka Stričaka. 

O ulasku gradonačelnika Krapine u Sabor govori se već dvije godine. Naime, već se odmah po završetku prošlih parlamentarnih izbora očekivalo da će Gregurović, koji je bio 5. na HDZ-ovoj listi i osvojio osam posto preferencijalnih glasova, saborski mandat započeti nakon što je Anđelko Stričak postao varaždinski župan i time ‘upasti’ kao njegova zamjena. No, kako se ipak radilo o ‘varaždinskoj kvoti’, dogovoreno je da se taj mandat podijeli te da će pola odraditi Varaždinci, a pola krapinski gradonačelnik. Umjesto Stričaka u Sabor je tako 18. lipnja 2021. ušla Nadica Dreven Budinski, a nju bi idući tjedan trebao zamijeniti Zoran Gregurović.

– Radit ću isto kao i svi drugi gradonačelnici u Saboru. Neki će u Gradu preuzeti dio obaveza, posložit ćemo se. To ne znači da više neću raditi kao gradonačelnik, samo će biti napornije i zahtjevnije – komentirao je za NiZagorjemalo Gregurović , koji čeka i službeni poziv da dođe na Markov trg.

Zoran Gregurović je gradonačelnik Krapine već treći mandat. Na posljednjim lokalnim izborima 2021. godine osvojio je više od 60 posto glasova, a od listopada 2021. godine je i predsjednik ŽO HDZ-a Krapinsko-zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba