U sklopu manifestacije “ZUK 2 - Zabočka urbana kultura 2023”

Ovog četvrtka u zabočkoj Galeriji radionica i izložba zagorske umjetnice Ivane Bajcer 

Objavljeno: 30.05.2023. zagorjeinternational

U organizaciji zabočkog Pučkog otvorenog učilišta, u četvrtak 1. lipnja će se u Gradskoj galeriji Zabok održati radionica zagorske umjetnice Ivane Bajcer “Crtež u pokretu”. 

Radionica će biti održana u sklopu manifestacije “ZUK 2 – Zabočka urbana kultura 2023”, a početak je najavljen u 15.30 sati.

Također, istog dana će se u 17 sati u Galeriji otvoriti i izložba Ivane Bajcer pod nazivom “Dobra, poslušna, dopadljiva”, a što je također dio manifestacije “ZUK 2 – Zabočka urbana kultura 2023”. Izložba će ostati otvorena do 15. lipnja. 

Kako je izložbu opisala sama autorica, kružna konstrukcija sačinjena od tri viseća crteža i jedne skulpture nalik na jastuk s oštrim šiljcima odaje dojam aranžiranog oltara. Mjesto u kojem se isprepliću, ali i veličaju tri vrline koje se lako razviju u mane – dobra, poslušna, dopadljiva. Crteži se sastoje od dopadljivih prizora i sarkastičnih poruka. Cijela konstrukcija spaja kontradiktorne prikaze koji su pogledom primamljivi, ali bodljikavi na dodir, te nose u sebi metaforički izraz svakodnevnih zapreka. Instalacija objedinjena u mediju crteža i skulpture iskaz je podrugljivog štovanja neravnopravnog položaja pojedinca u društvu, sarkazma prema pojedincu u egzistencijalnih problemima te nepoštovanja u radnom okruženju.

Inače, Bajcer je rođena u Zaboku 12. rujna 1993. godine. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer grafika, u klasi prof. Tanje Dabo, 2018. te pohvaljena nagradom Magna Cum Laude. Članica je HDLU (Hrvatskog društva likovnih umjetnika) i HULU (Hrvatske udruge likovnih umjetnika) u Splitu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba