Svaka čast za policajca, tako se to radi

Mladi otac trubio u panici moleći policajca za pomoć, on odmah upalio rotirke i sirenu – sada mu se javno zahvalio

Objavljeno: 29.05.2023. zagorjeinternational

PU zagrebačka objavila je na svojim stranicama pohvalu koju je e-mailom poslao jedan mladi otac, a upućena je policajcu koji je mladoj obitelji pomogao u vrlo napetoj situaciji.

– U petak 5. svibnja oko 14.40 sati, za vrijeme dok su počele uobičajene gužve u prometu, policajac Josip obavljao je svoje redovne dužnosti, u to vrijeme nalazio se zaustavljen na znak crvenog svjetla na semaforu na jednom od najprometnijih raskrižja u Zagrebu, Radničke i Heinzelove ulice. U jednom trenutku, primijetio je da automobil pored njega daje zvučne signale odnosno da trubi, vozač se okreće prema njemu i traži pomoć – opisuju iz PU zagrebačke situaciju.  

Naime, na suvozačevom mjestu nalazila se rodilja, a vozač je glasno povikao “Žena mi rađa! Pomozite nam, na putu smo za Vinogradsku bolnicu, a gužva je!“ – zamolio je tako policajca, na što je on promptno reagirao. Brzo je uključio svjetlosne i zvučne signale te se zajedno s obitelji Tomić krenuo probijati kroz prometnu gužvu.

– Dolaskom pred bolnicu, na ulazu za hitni prijem podigla se rampa, žurno i sigurno su ušli unutra, a policajac Josip glasno je povikao “Sretno!“. Nije bio siguran je li netko čuo uzvik, no ostao mu je barem osjećaj zadovoljstva da je uspio pomoći, u ovom, budućim roditeljima, najvažnijim trenucima – dodaju iz policije.

Obitelj Tomić dočekala je svoje prvo dijete te imala je veliku sreću, samo 20 minuta kasnije na svijet im je stigla djevojčica, a nakon 20 dana kada su emocije došle na svoje mjesto, kada je beba ugodno smjestila u toplini svoga doma, otac je odlučio e-mail porukom na adresu zagrebačke policije pohvaliti policajca. 

– S pohvalom su upoznate sve ustrojstvene jedinice Policijske uprave zagrebačke, a što je inače praksa naše policijske uprave, cijenimo kada naši policijski službenici ponosno, odgovorno i zakonito obavljaju sve svoje zadaće i vodimo brigu da to doznaju svi koji su dio tima zagrebačke policije – poručili su iz policije.

Cijelu pohvalu možete pročitati OVDJE

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba