Do trzavica između partnera došlo je, navodno, zbog politike

Komplikacije u prodaji ‘Pevexa’ – mogući razlog Škoro?

Objavljeno: 27.05.2023. zagorjeinternational

Vujnovac i Radić zajedno drže većinski paket od 53,26 posto dionica ‘Pevexa’: Vujnovac posjeduje 36,62 posto, a Radić osobno i s tvrtkom ‘Filir’ 16,64 posto. Drugi najveći dioničar, bivši predsjednik uprave ‘Pevexa’ Jurica Lovrinčević, koji osobno i preko tvrtke ‘Dicentra’ drži 23,22 posto, odustao je od prodaje svojeg udjela. To je, kako otkriva, za Danicu, izvor blizak kompaniji, “ohladilo” potencijalne kupce.

Dugo se spekuliralo o razlozima smjene i razlazu Lovrinčevića i Radića, dugogodišnjih partnera koji su nakon svađe morali dijeliti imovinu: udjele u vlastitim tvrtkama i dionice ‘Pevexa’. Daničin izvor kaže kako je sve ‘puklo’ jer je Radić previše uvukao politiku u ‘Pevex’. Radić je član Domovinskog pokreta koji se razišao s Miroslavom Škorom, a Lovrinčević je ostao blizak Škori. Radiću je pak zamjerao što interese ‘Pevexa’ počesto podređuje interesima Domovinskog pokreta. Lovrinčevića su Vujnovac i Radić nakon toga odlučili smijeniti prije isteka mandata, a na njegovo mjesto odlučili su instalirati Krešimira Bubala, bivšeg slavonskog župana i osječkoga gradonačelnika iz redova Glavaševa HDSSB-a. Bubalo je danas istaknuti član Domovinskog pokreta.

Inicijalni poziv za preuzimanje ‘Pevexa’ uprava i vlasnici poslali su nedavno na desetak adresa. Kako Danica otkriva, poziv da pošalju ponude dobili su, među ostalim, njemački div ‘Obi’, slovenski ‘Merkur’, francuski ‘Leroy Merlin’, britanski ‘Kingfisher’ i turski ‘Koc’. No, dio kompanija odustao je od nadmetanja i povukao se iz procesa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba