Zabavne predstave, kreativne radionice i zanimljive izložbe

Čarobni svijet lutaka u Velikom Taboru čak dvije nedjelje zaredom 

Objavljeno: 27.05.2023. zagorjeinternational

Za sve ljubitelje lutkarskog kazališta, Dvor Veliki Tabor pripremio je pravu poslasticu! Dvije nedjelje zaredom, 28. svibnja te 4. lipnja, u dvorcu će se održati događanje pod nazivom “Čarobni svijet lutaka u Velikom Taboru“, na čijem će se programu u periodu od 12 do 16 sati  naći brojne zanimljive lutkarske predstave i radionice namijenjene svim uzrastima.

U programu događanja obje će se nedjelje naći dvije predstave u izvedbi umjetničke organizacije “KRUNA TARLE-art” iz Zagreba. Riječ je o lutkarskoj predstavi “Krava na ormaru” namijenjenoj djeci svih uzrasta te multimedijskoj interaktivnoj predstavi “Zagorje – zelena kolijevka” namijenjenoj djeci školske dobi te odraslima. Na događanju će također nastupiti srednjovjekovna lutkarska družina ‘Ioculatori’ koju su 2006. godine osnovali djelatnici Muzeja Hrvatskog zagorja. 

Trenutno ‘Ioculatori’ na repertoaru imaju pet lutkarskih predstava koje su nadahnute legendama vezanim uz Veliki Tabor te zagorsko podneblje, a na navedenom događanju će izvesti dvije predstave – “Zmajevo blago”, te “Legenda o Veroniki Desinićkoj”. 

Posjetitelji će se moći aktivno uključiti u program kroz tri edukativno-umjetničke radionice na kojima će se okušati u vještini izrade lutki – “Tajni život dvoraca”, “Mali šumski stvorovi”, te “Sva lica Veronike Desinićke”. Obje će se nedjelje moći razgledati i izložba “Veronikin rubac” autorice Krune Tarle, kazališne i likovne umjetnice multimedije, na kojoj će biti izložene maske izrađene od gipsa i gaze.

Ovim događanjem u Velikom Taboru promovira se kasnosrednjovjekovni plemićki grad, spomenik kulture najviše kategorije, te nematerijalna kulturna baština Krapinsko – zagorske županije i Hrvatskog zagorja. Program je također posvećen njegovanju kajkavskog narječja, glazbe i običaja, te muzejskih artefakata kao što su tradicijske igračke i slično.

“Čarobni svijet lutaka u Velikom Taboru” sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. 

Sudjelovanje na radionicama i predstave besplatni su za sve posjetitelje, a ulaz u Muzej naplaćuje se prema redovnom cjeniku.

Detaljan program događanja donosimo u nastavku:

28. svibnja i 4. lipnja – od 12 do 16 sati 

12:00 KRUNA TARLE-art: lutkarska predstava “Krava na ormaru“

12:30 IOCULATORI: lutkarska predstava “Zmajevo blago“

13:00 KRUNA TARLE-art: multimedijska interaktivna predstava “Zagorje – zelena kolijevka“

13:30 IOCULATORI: lutkarska predstava “Legenda o Veroniki Desinićkoj“

14:30 – 16:00 Radionice za djecu i odrasle: “Tajni život dvoraca“, “Mali šumski stvorovi“, “Sva lica Veronike Desinićke“ (KRUNA TARLE-art)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba