Među 2500 učenika

Viničanka Sara Spevan ostvarila plasman na Europsko prvenstvo natjecanja ‘Sigurno u prometu’

Objavljeno: 26.05.2023. zagorjeinternational

Učenica OŠ Vinica Sara Spevan je uz pomoć mentora i profesora Branimira Štimca, ujedno i načelnik Vinice, velikim zalaganjem, učenjem i treningom osvojila drugo mjesto na 29. Državnom prvenstvu ‘Sigurno u prometu’ te se plasirala u nacionalnu ekipu, koja će sudjelovati na Prvenstvu Europe u Bariju u Crnoj Gori u rujnu ove godine. 

Ekipu Varaždinske županije predstavljali su Martin Galić, Helena Evačić i Ivano Bruža Habek, svi iz OŠ I.K. Sakcinskog Ivanec te Viničanka Sara. 

Ekipa je osvojila prvo mjesto u konkurenciji svih županija Republike Hrvatske te Grada Zagreba, a samim time i četiri Oskara znanja.

Mentorica ekipe iz Ivanca bila je Anđelka Barlek, a o kakvom se natjecanju radi govori podatak da je od razine školskih, preko županijskih, a kasnije i državnih natjecanja, sudjelovalo preko 2500 učenika koji su, uz poznavanje prometnih propisa i pravila, a čija se provjera vršila na računalu u rangu vozačkog ispita ‘B’ kategorije, vozili bicikle na veoma zahtjevnim poligonima u dvorani. 

Ovi odlični rezultati proizašli su iz projekta “Želim voziti bicikl” čiji je nositelj Biciklistički akademski sportski klub Vinica, a projekt obuhvaća učenike osnovnih škola Vinica, Cestica, Petrijanec, Sračinec i VII. OŠ Varaždin. Spomenuti projekt već dugi niz godina podržavaju načelnici Vinice Branimir Štimec, Cestice Mirko Korotaj, Petrijanec Željko Posavec, Sračinec Božidar Novoselec  i ZSU Grada Varaždina Alen Runac.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba