Na svu sreću

Netko je iz Zagorja doma skrivao bombu, ali je odlučio da mu ne treba 

Objavljeno: 26.05.2023. zagorjeinternational

Jedna je osoba u četvrtak, u sklopu akcije “Manje oružja – manje tragedija”, policijskim službenicima PU KZ dragovoljno predala jednu ručnu bombu M-52P3. Nakon poziva, stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu preuzeli su eksplozivno sredstvo.

Policija je ovom prilikom pozvala sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim. Na navedene adrese uputit će se policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu u civilu, s vozilom bez policijskih oznaka, koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

Podsjećaju i da je dragovoljna predaja oružja vremenski neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800/88-92. 

– Napominjemo da dragovoljna predaja ne podliježe sankcijama, te se protiv građana neće pokretati niti kazneni niti prekršajni postupak – poručuju iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba