Otvorenje planirano za 2025. godinu

Konačno kreće izgradnja zgrade i sportske dvorane Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra Čakovec

Objavljeno: 26.05.2023. zagorjeinternational

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu potpisan je dugoočekivani Sporazum o izgradnji zgrade i sportske dvorane Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra Čakovec. Nakon niza apela, molbi i radnih sastanaka, sve redom urodilo je plodom te su gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i župan Međimurske županije Matija Posavec potpisali Sporazum s ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom te ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem, u prisustvu predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Kako je, prema ranije postignutom dogovoru, nositelj investicije Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, sredstva za izgradnju nove škole i centra za korisnike te djelatnike COO-a predviđena su u proračunima i projekcijama proračuna Republike Hrvatske, Grada Čakovca i Međimurske županije.

Župan i gradonačelnica nisu krili zadovoljstvo ovim potpisivanjem i činjenicom da će oko 200 učenika, koliko trenutno pohađa školu, napokon dobiti uvjete primjerene obrazovanju u 21. stoljeću. Naime škola djeluje u prostorima izgrađenim prije više od pola stoljeća, kapacitiranim za 60 učenika te ondašnje standarde. Grad Čakovec kao osnivač škole od ove školske godine organizira i financira korištenje dodatnih prostora u obližnjoj Srednjoj školi Čakovec, a već od ranije, dio nastave provodi se i u Dnevnom centru “dr. Antun Bogdan” u Čakovcu te takav način rada više nije bio moguć.

Spomenimo kako je potpisivanje Sporazuma omogućilo pokretanje postupka Javne nabave i svih predradnji potrebnih za početak radova, a planirano otvaranje novog centra je 2025. godina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba