Zagorka Ivana Habazin naglo dobila priliku za pojas

“Imam jedan cilj, a to je odraditi posao i pobijediti”

Objavljeno: 26.05.2023. zagorjeinternational

Zagorka Ivana Habazin (33), najbolja hrvatska boksačica, ove subote se u Manchesteru bori za WBA-ov naslov svjetske prvakinje u supervelteru protiv 26-godišnje Engleskinje Terri Harper, a prilika joj se ukazala naglo, samo tjedan dana prije borbe, nakon što je legendarna Norvežanka Cecilia Braekhus iznenada zbog bolesti otkazala meč.

– Saznala sam za borbu u subotu, a u nedjelju sam je prihvatila. Nikad još nisam prihvatila borbu na ‘short notice’, ali jednostavno borba protiv Braekhus je otpala u petak, trenirala sam, otvorila se ova prilika i odlučila sam ići na sve ili ništa. Ali idem po sve – rekla je Habazin za Index.hr.

– Trenutačno sam taman u supervelteru, ne skidam ništa, iako je naravno velter kategorija u kojoj se najbolje osjećam. Ali borila sam se i prije i u srednjoj i u supervelteru s fizički jačim protivnicama, tako da se ne zamaram kategorijom. Imam jedan cilj, a to je odraditi posao i pobijediti – dodala je. 

Pobijedi li u subotu, Habazin će četvrti put osvojiti svjetski pojas neke od najvećih boksačkih organizacija, a to nikome u povijesti hrvatskog boksa nije uspjelo, ni u ženskoj ni u muškoj konkurenciji. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba