FIS izbacio sljemensku utrku iz rasporeda

PAVLEK: Žao nam je, ali već razmišljamo o sezoni nakon i da će ‘Snježna kraljica’ opet biti uvrštena u kalendar FIS-a

Objavljeno: 25.05.2023. zagorjeinternational

Iduće skijaške sezone, prvi put nakon 19 godina, u rasporedu Svjetskog skijaškog kupa nema utrke na Sljemenu. Vijeće FIS-a usvojilo je kalendar za sezonu 2023./24. u kojem se nije našla ‘Snježna kraljica’, piše Index.

Čelnici FIS-a nisu uvažili zahtjev i argumente Hrvatskog skijaškog saveza za organizaciju utrka na Sljemenu. Naimwle, posljednjih su godina organizatori Snježne kraljice imali velike probleme zbog visokih temperatura i nedostatka snijega. Prošle sezone održana je samo jedna od dvije planirane utrke ženskog slaloma, dok je godinu prije toga odvožena samo ženska, ali ne i muška utrka. Zbog nedostatka snijega, otkazane su bile i utrke 2014. te 2016. godine.

Na odluku FIS-a osvrnuo se Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora utrka na Sljemenu te direktor hrvatskih alpskih reprezentacija:

– Žao nam je što Snježne kraljice neće biti ove zime, ali već razmišljamo o sezoni nakon i nadamo se i vjerujemo da će Snježna kraljica biti opet uvrštena u kalendar Svjetskog kupa 2024/25. U organizaciji utrka Svjetskog kupa ima brojnih primjera gdje drugi organizatori nisu organizirali utrke svake godine te su se ponovo nakon toga vraćali u kalendar, pa očekujemo da će tako biti i s našim utrkama. Nažalost, imali smo veliki peh s vremenom zadnje dvije godine kada smo, baš tada, u novogodišnjem periodu svjedočili nevjerojatnim i dugotrajnim toplim vremenskim uvjetima za taj dio godine, ne samo u Zagrebu, na Sljemenu i u Hrvatskoj, već i u čitavoj srednjoj Europi, ali smo svake godine i u tako teškim uvjetima uspjeli organizirati barem jednu utrku. Ako nemate utrku, to je kao da naša nogometna reprezentacija neprestano igra u gostima, a naše su skijašice i skijaši svojim rezultatima itekako zaslužili i igru na domaćem terenu gdje su redovito ostvarivali dobre rezultate te se iskreno nadamo da će ona ponovo biti moguća nakon godine pauze – zaključio je Pavlek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba