FOTOGALERIJA: Pogledajte kako slave varaždinski maturanti

‘MATURANTIKA 2023’: ‘Kauboji’ iz Gospodarske škole Varaždin ponosni vlasnici “najodore”

Objavljeno: 25.05.2023. zagorjeinternational

Uz zvukove “Maturantskog marša” autora Luke Kolenka, započeo je ovogodišnji mimohod maturanata u sklopu tradicionalne manifestacije “Maturantika 2023.” Piloti, mornari, Egipćani, vozači Formule 1, kipovi slobode, cijela nogometna reprezentacija, tenisači i graditelji zavladali su tako varaždinskim ulicama i trgovima prenijevši dobro raspoloženje brojnim prolaznicima.

Ni ove godine nije bilo lako izabrati najljepše odore, što je bio zadatak pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijele Vusić, zamjenice pročelnika za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Sanje Herceg i policijske službenice PU varaždinske Tatjane Novak.

Pobjednici su na kraju ‘kauboji’ iz 4. G razreda iz Gospodarske škole Varaždin, smjer turističko-hotelijerski komercijalist, kojima je nagradu, izlet u adrenalinski park ‘Vručina’ kod Ludbrega, osigurala Varaždinska županija.

Završetak njihova školovanja, na veseo i dostojanstven način pozdravili su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i županijski vijećnici.

“Maturantika” se nastavlja danas sportskim danom u Parku mladih i proglašenjem triju najupornijih i najizdržljivijih, a za njihove nagrade pobrinula se Zaklada za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael”, dok će u petak točno u podne na Kapucinskom trgu maturanti zaplesati ‘Quadrillu’.

Maturantiku zajednički organiziraju Policijska uprava varaždinska, Varaždinska županija, Grad Varaždin i Koncertni ured Varaždin, uz podršku Gradskog društva Crvenog križa Varaždin i Školskog sportskog saveza Varaždinske županije, a održavanje podupiru Zaklada za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael”, Savjet mladih Varaždinske županije i Savjet mladih Grada Varaždina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba