Završen izbor za najljepši i najbolji vrtić u Hrvatskoj

ČESTITKE! Vrtić “Naša radost” Pregrada osmi u kategoriji gradova, a Vrtić “Pušlek” Marija Bistrica peti u kategoriji općina 

Objavljeno: 25.05.2023. zagorjeinternational

Nakon osam dana glasanja i gotovo 40.000 lajkova samo na Facebook stranici Gradonačelnik.hr, završen je Izbor za najljepši i najbolji vrtić u Hrvatskoj kojeg je spomenuti portal i ove godine organizirao u suradnji i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje. Izbor je proveden na dvije platforme – “Najljepši vrtić” birao se na Facebooku i tu su o pobjedniku svojim lajkovima odlučili Facebook korisnici, a pobjednike izbora za “Najbolji vrtić”, temeljem posebnih prijava i kriterija, izabrao je stručni žiri.

U Facebook izboru najljepšeg vrtića sudjelovala su 52 vrtića iz 31 grada i 20 općina iz čitave Hrvatske, a kao apsolutni pobjednik nametnuo se Dječji vrtić “Bambi” Rokoci Andrijaševci iz općine Andrijaševci, s prikupljenih 3720 lajkova samo na stranici Gradonačelnik.hr, a zajedno s dijeljenim objavama preko 8500 tisuća lajkova. Drugi najpopularniji vrtić ovog natjecanja je Dječji vrtić Obrovac iz Obrovca koji je s prikupljenih 2176 lajkova ujedno pobijedio u kategoriji malih gradova. Na trećem je mjestu, s 1731 lajkom, Dječji vrtić “Maslačak” iz Belišća. DV “Regoč” iz općine Babina Greda plasirao se na četvrto mjesto, DV “Tratinčica” iz Pleternice na peto, a u top 10 najljepših su još DV “Leptirić” iz Vukovara, DV Ivanić Grad iz Ivanić Grada, DV “Tratinčica” iz općine Brinje, DV Suhopolje iz Suhopolja i DV “Maslačak” iz Đurđevca.

S druge strane, stručni je žiri birao između 27 vrtića. 

Najveći broj bodova, najbolju ocjenu žirija i titulu najboljeg vrtića u kategoriji gradova svojim standardima i uvjetima koje omogućavaju djeci zaslužio je Dječji vrtić “Lojtrica” iz Velike Gorice. Drugi najbolji gradski vrtić je Dječji vrtić “Girice” iz Cresa, treći je Dječji vrtić “Tratinčica” iz Pleternice, a četvrto mjesto dijele čak tri vrtića – DV Ivanić Grad iz Ivanić Grada, DV Obrovac iz Obrovca i DV “Radost”, Novska. Isti broj bodova i petu poziciju dijele DV “Hlojkica” iz Delnica i DV “Četiri rijeke” iz Karlovca. U top 10 najboljih su još DV “Maslačak” Đurđevac, DV “Kockica” Lipik i DV Đakovo iz Đakova koji s istim brojem bodova dijele sedmo mjesto, DV “Naša radost” Pregrada i DV “Pčelica” Čazma na osmoj poziciji, DV “Maslačak” Belišće je deveti, a DV “En ten tini”, Sesvete, Zagreb i DV “Zvončić” Ozalj na desetom su mjestu.

U kategoriji općina, titula najboljeg je pripala Dječjem vrtiću “Maslačak” iz općine Primorski Dolac, titula drugog najboljeg pripala je DV “Ogledalce” iz Ernestinova, treće mjesto po broju bodova dijele DV “Bambi” Rokovci-Andrijaševci i DV “Rapčići” Žminj, četvrti je DV Suhopolje iz Suhopolja, a peti DV “Pušlek” iz općine Marija Bistrica. U deset najboljih po ocjeni žirija ušli su još DV “Snježna Pahulja” iz Fužina, DV “Ivančica” iz Oriovca, DV “Zvončica” iz Punitovaca, DV Veliko Trojstvo iz općine Veliko Trojstvo i DV Medulin iz općine Medulin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba