Izdana upozorenja za cijelu zemlju

Stigla je promjena vremena, moguća lokalna grmljavinska nevremena 

Objavljeno: 24.05.2023. zagorjeinternational

Kako kažu iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, nakon nekoliko ugodnih i sunčanih dana, danas slijedi promjena vremena. 

Što se tiče vremena danas, u unutrašnjosti će biti promjenljivo, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na Jadranu pretežno ili djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu bura, podno Velebita i jaka, a drugdje od sredine dana jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom od 23 do 26 stupnjeva Celzijevih.

Vrijeme će sutra biti djelomice sunčano, no uz promjenjivu naoblaku mjestimice malo kiše ili pljusak praćen grmljavinom, uglavnom u gorju, unutrašnjosti Dalmacije i na istoku zemlje. Na Jadranu pretežno sunčano, ali pokoji pljusak moguć je uz obalu srednjem i južnog dijela. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjerena, podno Velebita i jaka bura, u Dalmaciji sredinom dana jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, a na Jadranu od 15 do 19 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna uglavnom između 23 i 27, u gorju malo niža.

Također, danas je za većinu zemlje upaljen žuti meteoalarm što znači da će vrijeme biti potencijalno opasno. Za zagrebačku regiju moguća su lokalna grmljavinska nevremena s izraženijim pljuskovima. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba