PONOS GRADA: Gradonačelnik Gregurović primio sjajne Krapinske mažoretkinje koje su po rezultatima u samom vrhu krapinskog sporta

JEDNO NATJECANJE, ČAK ŠEST MEDALJA: “Prolile smo znoj i suze, ali se isplatilo”

Objavljeno: 24.05.2023. zagorjeinternational

Krapinske mažoretkinje ostvarile su izvrsne rezultate na nedavno održanom Državnom prvenstvu u mažoret i twirling plesu u Cavtatu te ranije na Europskom prvenstvu u Twirlingu u Italiji. Brojne osvojene medalje svrstavaju ih u sam vrh krapinskog sporta što je ujedno bio povod za prijam održan u utorak u prostorima Grada Krapine.

Trenerica krapinskih mažoretkinja Duška Kožić tom je prilikom naglasila kako je najvažnije motivirati mlade ljude na rad.

– Ponekad ih moram doslovno tjerati iz dvorane van nakon treninga, zato vjerujem da ćemo biti sve bolji. Tu je i timski rad da pomognemo jedni drugima, da stariji pomognu mlađima i da mlađi u starijima vide uzor. To je ono što jedan tim čini timom. Ne samo medalje, već druženje u timu, sklad i podrška – poručila je Kožić dodajući da je bavljenje ovim sportom posebno iskustvo.

Bavite se sportom

– Preporučujem svima da se upišu, da se bave sportom, daju sve od sebe i onda vide rezultate svog rada. Mislim da je to nešto što može biti najpozitivnije za mlade ljude u razvoju i da je to jako važno za njihov daljnji život. Bavljenje sportom daje snagu i poticaj da budeš sve bolji, ne samo u sportu, nego općenito u životu – kazala je Kožić te zahvalila gradonačelniku Zoranu Greguroviću i Gradu Krapini što su omogućili klubu da sudjeluje na europskim i državnim prvenstvima.

Zahvala i priznanje za brojne medalje koje stižu u Krapinu ide i trenericama – Tamari Horvat koja je zadužena za najmlađe, Maji Cesarec zaduženoj za gimnastiku i dvjema twirling trenericama Jeleni Leš i Leonardi Hanžek.

Tamara Horvat, trenerica krapinskih mažoretkinja za male od tri godine na dalje, pojasnila je kako u njenoj grupi ima djevojčica, dječaka, a sve kreće s plesom.

– Željela bih potaknuti roditelje i mlade da se upišu u izvannastavne aktivnosti, upišu neki sport. Uvijek se možete priključiti k nama na treninge, kako bi došli do čega su došle ove mlade cure – poziva Horvat.

Kapetanica Krapinskih mažoretkinja Sara Gregurović u klub je stigla s tek navršene četiri godine. 

– Prvo natjecanje sam imala 2011. godine na kojem sam odmah osvojila i prvu medalju što mi je bilo i jedna od najvećih motivacija baviti se ovim sportom i ostati u klubu. Trenerica Duška od početka je bila uz mene. Tu su i djevojke iz tima, moje najbolje prijateljice. Povezuje nas sport, volja za napretkom i prošle smo jako puno toga. Bile smo na dva europska natjecanja, za oba smo prolile znoj i suze, ali na kraju se isplatilo – s ponosom je naglasila Sara te podsjetila na nedavno državno prvenstvo i medalje.

Kazala je kako su se pojedinačno članice kluba natjecale u više kategorija i ukupno osvojile šest medalja – dvije zlatne, dvije srebrne i dvije brončane. Što se tiče drugog dana natjecanja, kada je na rasporedu bio mažoret u kategoriji zastava, osvojena je zlatna medalja te u kategorijama marširajući ples i pon-pon dva brončana odličja.

Što se tiče same pripreme, naglasila je kako se trenira tri do četiri puta tjedno uz dva dodatna treninga mjesečno koji su rezervirani za twirling.

– Da bi se postigli ovakvi rezultati treba uložiti puno truda, dati sve od sebe, ali prvenstveno vjerovati u sebe i svoj tim – zaključila je Sara. 

Sedamnaestogodišnja Barbara Frankol bavi se plesom od četvrte godine, a članicom Krapinskih mažoretkinja postala je u 6. razredu osnovne škole.

Kao mala obitelj

– U timu je super atmosfera i mi smo kao mala obitelj. Družimo se i izvan treninga – kazala je Barbara.

Gradonačelnik Zoran Gregurović kazao je kako je ponosan na mlade sportašice te njihove rezultate i uspjehe.

– Uvijek se neke udruge izdvajaju i iskaču po svojim rezultatima, a jako mi je drago da ste upravo vi jedni od tih koji su odlikaši u tome. Uistinu svi smo ponosni na vas. Pozivam zainteresirane da se upišu u mažoretkinje, ali i sve druge udruge koje djeluju i rade na području grada. Mi smo tu da pripomognemo, da osiguramo potrebna sredstva i infrastrukturu – kazao je gradonačelnik dodajući da su napravljeni prvi veliki koraci kako bi se osigurala potrebna infrastruktura, odnosno dvorana za treniranje.

– Prošli tjedan smo dobili odluku da smo izabrani za ITU grad što znači da je osigurano oko 13,5 milijuna eura za naše ITU područje. Dio tih sredstava namjeravamo uložiti u rekonstrukciju sportsko-rekreacijskog centra u Podgori, dakle za nove sadržaje, između kojih bi bila i jedna multifunkcionalna dvorana, tako da bi svi naši klubovi imali dovoljno termina za treniranje, a među njima ste i vi – poručio je Gregurović dodajući kako očekuje realizaciju tog projekta u naredne dvije do tri godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba