Drugo izdanje festivala koji se ne propušta, ove godine od 2. do 4. lipnja

STUBICA FEST: Bogata ponuda u kulturno-povijesnom i zabavnom paketu

Objavljeno: 22.05.2023. zagorjeinternational

Malo koji festival se već na prvom izdanju može pohvaliti tako velikim brojem posjetitelja. ‘Stubica fest’ prikazao je lani bogati kulturno-povijesni i zabavni sadržaj. Svu raskoš ponosnog Gupčevog kraja, Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica kao organizator sa svojim partnerima, uključila je u ovaj autohtoni festival. Mnogobrojni posjetitelji istinski su uživali u bogatom programu tokom tri dana na tri lokacije u Gastro – zabavnoj zoni (Glazbeni program, zabavni park i bogata gastro ponuda), na Tahijevom viteškom turniru (Bogat sadržaj srednjovjekovne tematike) te u Fellerovom kutku (Edukativno zabavni program za djecu i odrasle).  

15.000 posjetitelja 

Dobra zabava na prošlogodišnjem izdanju kulminirala je na raskošno uređenom Trgu Matije Gupca (iza Župnog dvora), gdje će i ove godine, uz jedan od najatraktivnijih zabavnih parkova, nastupiti poznata glazbena imena. Popularni Jole, nastupa u petak 2. lipnja, a dan nakon ‘Psihomodo Pop’. Lani se na trgu, na prvom izdanju, skupilo preko 15.000 ljudi, pa su se i sami izvođači čudili koliko se to ljudi slilo u Donju Stubicu! Dobro zabavu garantiraju i ‘Footloose Band’, ‘Rock Koliba Band’, ‘The Sway’ band te ‘Boss band’, a bogatu gastro ponudu, razni ugostitelji. 

‘Družba vitezova zlatnog kaleža’, vratit će Park Jure Stubičanca u srednji vijek, gdje će se u subotu i nedjelju od 16 do 22 sata održati drugi Tahijev viteški turnir na kojem će se moći sudjelovati i vidjeti viteški kamp, srednjovjekovne igre, predstave, vatreni šou, viteški turnir za zlatni kalež, borbe s vatrom, radionice – streličarenje, srednjovjekovne dječje igre, edukacija i igranje srednjovjekovnih društvenih igri sa sudionicima svih dobnih skupina, dvorske lude, žonglerska predstava i još mnogo toga. Ovaj viteški turnir, posvećen je povijesnoj ličnosti Franji Tahiju, glavnom negativcu velike Seljačke bune koja se dogodila davne 1573. godine.  

U Fellerovom kutku očekuju mnogobrojne radionice i animacije, predstave, žongleri, edukativno – znanstveni i zdravi kutak, kiparska kolonija, balonko, facepainting i još puno toga.

Raznolik program pripremaju i ostali partneri. Tu će se održati i ‘3. HUMANITARNI OBRTNIČKI LONEC’, Gastro show humanitarnog karaktera udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske u organizaciji UO Stubica, Festival folklora ‘SAME DA JE SRCU VESELE’ (KUD Stubica), STUBICA OPEN FLOORBALL TURNIR (Floorball klub D. Stubica), KAJ NA PLANINARSKIM STAZAMA (PD Stubičan i Kajkaviana), Teniski turnir  STUBICA OPEN 2023. DOUBLES (Teniski klub Stubica)…

Gupčev kraj 

U četvrtak, 1 lipnja otvara se izložba autorice Jadranke Blagec ‘STUBIČKE STEZE’ u KTIC-u (kulturno-turističko-informativnom centru). Gdje god krenuli, na Stubica fest-u, naići ćete na mnoštvo zanimljivih događanja koja će vam obogatiti dan i sigurno vas vratiti i iduće godine na ovaj atraktivan festival. Bajkoviti Gupčev kraj, preko cijele godine, atraktivna je destinacija za brojne posjetitelje iz svih krajeva Hrvatske, a ono što ih čini jednom od najpoželjnijih destinacija za zabavu, su njihove sadržajne i raskošne manifestacije, koje su posjetom prerasle i broj stanovnika. Svima poznata Seljačka buna, privuče na desetke tisuća posjetitelja, tu je i Ljeto u dvorcu Oršić, Susreti za Rudija te još mnoga atraktivna događanja, a u kombinaciji s obilaskom turističkih atrakcija destinacije i kupanju na bazenima Termi Jezerčica, zasigurno su pun pogodak za sve što vam treba za jedan nezaobilazan vikend izlet.

– Na vama je, da s veselim osmjehom krenete put ka Gupčevom kraju i da provjerite, zašto su Stubičanci tako veseli i dobri domaćini i zašto se svi vraćaju na njihove fešte – poručuju iz TZP Donja Stubica i Gornja Stubica te dodaju kako je ulaz na sva događanja besplatan. 

Više informacija i kompletan program, možete pronaći OVDJE, te na društvenim mrežama.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba