Održana 29. smotra folklora Krapinsko - zagorske županije

KUD-ovi “Zlatko Baloković” Krapinske Toplice i “Ljudevit Gaj” Mače proglašeni najboljima  

Objavljeno: 22.05.2023. zagorjeinternational

U Maču je u nedjelju održana 29. smotra folklora Krapinsko – zagorske županije na kojoj se predstavilo šest KUD-ova sa sedam koreografija. Nastupili su Kulturno-umjetničko društvo Golubovec, Kulturno-umjetničko društvo “Horvatska“ Velika Horvatska, Kulturno-umjetničko društvo “Ljudevit Gaj” Mače, Kulturno-umjetničko društvo Pregrada, Kulturno-umjetničko društvo Sveti Križ Začretje i Kulturno-umjetničko društvo “Zlatko Balković” Krapinske Toplice.

Najbolje među njima odabrao je selektor Stjepan Perko, a kako je odlučio, u kategoriji pjesama i plesova Hrvatskog zagorja, najuspješnija je izvedba koreografije pod nazivom “Pjesme i plesovi Bistre”, KUD-a “Ljudevit Gaj”, Mače, dok je u kategoriji pjesama i plesova ostalih dijelova Hrvatske, najuspješnija izvedba koreografije “Zapjevat ću da me dragi čuje”- pjesme i plesovi Draganića, KUD-a “Zlatko Baloković”, Krapinske Toplice. 

Smotra je održana u organizaciji Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko – zagorske županije i KUD-a Ljudevit Gaj Mače.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba