Održana 13. sjednica Gradskog vijeća Pregrade

Sve odluke donesene jednoglasno – evo najbitnijih 

Objavljeno: 20.05.2023. zagorjeinternational

U srijedu je u pregradskoj Gradskoj vijećnici održana 13. sjednica Gradskog vijeća kojoj je bilo nazočno 10 vijećnika te su sve odluke donesene jednoglasno.

Gradsko vijeće dalo je trgovačkom društvu Niskogradnja d.o.o. za stambenu i komunalnu djelatnost suglasnost za potpisivanje Ugovora “Sanacija nerazvrstanih cesta na području grada Pregrade”. Nakon provedenog postupka nabave temeljem Pravilnika o provedbi postupaka nabave roba, usluga i radova za postupke obnove, potpisan je Ugovor o izvođenju radova s tvrtkom COLAS HRVATSKA d.d. za sanaciju osam dionica nerazvrstanih cesta. Tvrtka COLAS HRVATSKA d.d. dostavila je zahtjev za uvođenje Niskogradnje d.o.o. kao podizvoditelja radova za izvođenje dijela radova. Radovi na sanaciji šteta od potresa na nerazvrstanim cestama će se izvoditi u sklopu projekta “Sanacija klizišta na području grada Pregrade“, sufinanciranog iz Fonda solidarnosti Europske Unije.

Članovi Gradskog vijeća usvojili su izvješće o radu davatelja javne usluge prikupljanja komunalnog otpada na području grada za 2022. godinu u skladu s obvezom koja postoji prema članku Zakona o gospodarenju otpadom. 

Nadalje, pred vijećnicima se našla i Odluka o kratkoročnom zaduživanju. Ovim zaduživanjem, odnosno uzimanjem kratkoročnog kredita, samo u slučaju nužne potrebe, u iznosu od 1.000.000 eura, planira se poboljšati likvidnost Grada u 2023. godini tijekom razdoblja u kojem postoji nerazmjer dospjelih obveza i uplaćenih prihoda, a koji su rezultat posebnih okolnosti uzrokovanim obvezama provođenja projekta “Sanacija klizišta na području grada Pregrade“ i “Sanacija klizišta na području grada Pregrade“, nastale zbog razlike između plaćanja izvođačima radova i nadoknade sredstava od strane Krapinsko – zagorske županije odnosno Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Također, donesena je i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o određivanju imena trga i ulica u naselju gradskog karaktera Pregrada kojom se produljuje građanima pravo na povrat troškova redovne zamjene osobnih dokumenata do 30. rujna 2023. za novoimenovane ulice, za koje je Državna geodetska uprava poslala je Rješenja o izmjeni naziva ulica početkom svibnja 2023. godine.

Pod točkom “razno” vijećnici su imali pitanja oko pojave novih klizišta uzrokovanih obilnom kišom u proteklom periodu kao i pitanja vezana uz radove na sanaciji postojećih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba