Jedan od vikenda koji se pamte

Obiteljski dan u Sračincu uz biciklijadu

Objavljeno: 20.05.2023. zagorjeinternational

Nakon jednotjedne odgode zbog kiše, danas je održana Biciklijada Općine Sračinec, koja se tradicionalno održava uz Dan obitelji. Od Doma kulture u Sračincu, do obrambenog nasipa u Svibovcu Podravskom, pedaliralo je više od 150 biciklistica i biciklista, među kojima i puno djece.

– Tradicionalno održavamo biciklijadu u ovom proljetnom terminu, a želja nam je da se okupe cijele obitelji i da zajedno provedemo nekoliko aktivnih sati u prirodi. Za razliku od prethodnih godina, danas nam je ruta kretanja malo promijenjena. Naime, visok vodostaj starog toka rijeke Drave sprečava nas da odemo do njene obale, jer vode se još uvijek nisu u potpunosti povukle u korito. No, to nas nije spriječilo da uživamo, posjetili smo imanje agencije More Adventure, koja organizira aktivne izlete na rijeci Dravi, a mjesto za druženje i okrepu ove je godine bio prostor NK Podravac – istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Biciklijada je u cijelosti financirana iz proračuna Općine Sračinec, a održana je u organizaciji Općine Sračinec, Osnovne škole Sračinec i Ženske inicijativa HNS-a Podružnice Sračinec. Osim toplog obroka i okrepe, svi sudionici za uspomenu su dobili majicu biciklijade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba