Zaposli se kao poljoprivredni redar/ka

Konjščina i Marija Bistrica udružili snage za borbu protiv zapuštenih zemljišta

Objavljeno: 20.05.2023. zagorjeinternational

S obzirom na veliki broj zapuštenih poljoprivrednih površina, načelnica Konjščine Anita Krok i načelnik Marije Bistrice Josip Milički potpisali su sporazum o funkcionalnom spajanju zajedničkih poslova po pitanju poslova poljoprivrednog redara. Slijedom toga Općina Konjščina raspisala je natječaj za zapošljavanje poljoprivrednog redara/ke, a prema riječima načelnice Krok zapuštena zemljišta postala su veliki problem općina te je bilo nužno krenuti u rješavanje te problematike.

– Krenula je vegetativna sezona te podsjećamo građane da su dužni redovito održavati svoje poljoprivredne površine kako bi spriječili zakorovljenost i obrastanje višegodišnjim raslinjem. Svima nam je cilj da naš okoliš bude uredan, no da bi to tako i bilo, moramo krenuti od sebe samih. Brojnim projektima i investicijama trudimo se da našu općinu učinimo boljim, ljepšim i ugodnijim mjestom za život svih naših stanovnika, a sasvim sigurno ćemo i ovom odlukom o zapošljavanju poljoprivrednog redara, pridonijeti tome – rekla je načelnica Krok te napomenula kako ovo nije prva suradnja s Općinom Marija Bistrica.

Suradnja

– Sa susjednom nam Općinom, ostvarujemo odličnu suradnju pa tako više od godinu dana dijelimo psihologa u vrtiću, a ovo će biti samo nastavak uspješne suradnje. Osoba koju ćemo zaposliti za obavljanje poslova poljoprivrednog redara bit će tako financirana preko programa funkcionalnog spajanja općina – pojasnila je načelnica Krok.

Načelnik Marije Bistrice, Josip Milički također naglašava kako zapuštena poljoprivredna zemljišta predstavljaju veliki problem i na području njihove općine te je potreba za poljoprivrednim redarom ogromna.

– Drago mi je što smo s Općinom Konjščina iskoristili benefite koje nam pruža država putem funkcionalnog spajanja zajedničkih poslova, budući da je do sada poslove poljoprivrednog redarstva na našem području obavljao komunalni redar u sklopu svojih obaveza, no s obzirom na to da je broj predmeta toliko porastao treba nam čovjek koji će se baviti samo time. Naime, problem je što se poljoprivredne površine sve manje obrađuju, stariji mještani koji su se i bavili poljoprivredom ili više ne mogu ili su nažalost preminuli, a njihovi nasljednici ne provode osnovno održavanje površina, košnju i čišćenje, a kamoli da bi obrađivali zemlju – rekao je načelnik Milički te pojasnio kako zbog toga u Općinu stiže sve više prijava susjeda odnosno vlasnika parcela koje graniče s onim zapuštenima.

Čagljevi

– Susjedi koji drže svoje čestice urednima žale se na ove neodržavane, s kojih im dolaze razni nametnici, što stvara veliki problem. Isto tako, sve je više zapuštenih parcela blizu naselja pa samim time sve bliže dolaze i divlje životnije kao što su lisice i čagljevi, kojih ima sve više na našem području, te stradaju i domaće životnije naših mještana, tako da sve to generalno predstavlja veliki problem – zaključio je Milički.

Osoba koja će biti zaposlena na mjesto poljoprivrednog redara, polovicu svog radnog vremena odrađivat će na području Konjščine, a drugu polovicu na području Marije Bistrice. Prijave na natječaj za radno mjesto poljoprivrednog redara šalju se na adresu Općine Konjščina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba