ĐURMANEC: Obilne padaline aktivirale niz novih klizišta

“Jedno je sigurno – štete neće biti male, a borba s klizištima se nastavlja“

Objavljeno: 19.05.2023. zagorjeinternational

Obilna kiša i vremenske nepogode koje su u proteklih nekoliko dana pogodile Krapinsko – zagorsku županiju uzrokovale su brojna nova klizišta i odrone zemlje na području općine Đurmanec.  

Nova klizišta pojavila su se u Maclju, a jedno od njih i u zaseoku Vuzmi – Ovčari, dok u naselju Lukovčak novo klizište u potpunosti onemogućava stanarima da vozilom dođu do svoje obiteljske kuće. Dva su nova klizišta i u naselju Hromec, točnije u zaseoku Hromec – Johčeti te Hromec – Vešligaji. Uz spomenute, pojavilo se klizište i u zaseoku Hlevnica – Pavlekovići.

Dva klizišta aktivirala su se neposredno uz obiteljske objekte u naselju Goričanovec i Prigorje, a nalaze se svega nekoliko metara od obiteljskih kuća, pojasnio je načelnik Damir Belošević koji je obišao sva klizišta.

– Situacija na terenu nakon obilnih kiša nije dobra. Nažalost, došlo je do aktivacije novih klizišta i odrona. Na sreću neke od odrona smo već otklonili (Gornji Macelj – Lamoti) gdje nije došlo do oštećenja prometnica. S druge strane na nekoliko lokacija imamo puno težu situaciju koja zahtjeva sanaciju klizišta i popravak prometnica – kazao je Belošević dodajući da je u ovom trenutku teško govoriti o iznosu šteta što će tek pokazati analize i procjene:

– Jedno je sigurno, štete neće biti male i borba s klizištima se u našoj općini nažalost nastavlja – zaključio je Belošević.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba