Stiglo 30.000 eura bespovratnih sredstava od Ministarstva graditeljstva

Ovako Bednja razvija komunalno gospodarstvo

Objavljeno: 18.05.2023. zagorjeinternational

U Općinu Bednja stigla su nova bespovratna sredstva. Naime, nakon uspješne prijave još jednog projekta, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Općini Bednja odobrilo je gotovo 30.000 eura bespovratnih sredstava. Riječ je o projektu kojim će Općina Bednja podići kvalitetu obavljanja komunalnih djelatnosti na još višu razinu. Zahvalivši Ministarstvu na dodjeli bespovratnih sredstava, načelnik Damir Poljak pojasnio je kako će njih utrošiti na nabavu traktora s priključcima za komunalne djelatnosti.

– Drago mi je da još jedan naš projekt prepoznat na nacionalnoj razini te da smo još jednom uspješno povukli bespovratna sredstva Ministarstva. Njih ćemo iskoristiti za nabavu traktora čijim će korištenjem komunalne djelatnosti biti podignute na još višu razinu, a svi dijelovi Općine Bednja još uređeniji, ljepši i ugodniji za život. Osim što ovime ponovno dokazujemo kako Općina Bednja zna privlačiti sredstva iz vanjskih izvora financiranja, realizacijom projekta razvijamo komunalno gospodarstvo na našem području – rekao je načelnik Poljak.

Općini su sredstva dodijeljena u sklopu javnog poziva Ministarstva za sufinanciranje projekata gradova i općina čime potiče razvoj komunalnog gospodarstva radi ujednačavanja komunalnog standarda u svim dijelovima Hrvatske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba