Najavljen i novi projekt koji će posebno razveseliti najmlađe

Novouređena ribička kućica na konjščinskim bajerima predana na korištenje mještanima

Objavljeno: 18.05.2023. zagorjeinternational

Jedno od najdražih mjesta za odmor stanovnika Konjščine, rado posjećeni bajeri, poprimili su novu vizuru. Naime, nakon što je na inicijativu Športsko ribolovnog društva “Štuka” te tamošnjeg mjesnog odbora izgrađena drvena sjenica, završeni su i radovi na obnovi tamošnje ribičke kućice i nadstrešnice.

Riječ je o projektu kojeg je nakon rješavanja imovinsko – pravnih odnosa i pripremanja dokumentacije, Općina prijavila na natječaj LAG-a Prizag te ostvarila 244.000 kuna potpore, dok je ukupna vrijednost projekta bila 320.000 kuna, a sredstva do punog iznosa osigurana su u općinskom proračunu.

Velika promjena 

Prema riječima predsjednika društva Miroslava Zajca, obnovljen je krov i pripadajuća nadstrešnica ribičke kućice, uređena je fasada te postavljena nova stolarija, a najveću je preobrazbu doživio interijer kućice.

– S obzirom na to da se radilo o rekonstrukciji u postojećim gabaritima, nismo mogli ništa dograđivati te smo uz vanjsko uređenje samog objekta prionuli radovima uređenja interijera, koji je osvježen i obnovljen novim i kvalitetnijim materijalima. Postavljene su tako pločice, uređen je novi sanitarni čvor, nabavljena nova kuhinja te je uređena i prostorija za sastanke i druženja – pojasnio je Zajec te dodao kako se prostori doma najčešće koriste za održavanje skupština i natjecanja.

– Budući da organiziramo interna natjecanja te se priključujemo obilježavanju raznih općinskih manifestacija, jako smo sretni realizacijom ovog projekta kojim su nam omogućeni adekvatni prostori za sve naše aktivnosti, ali isto tako naš je dom otvoren i na raspolaganju svim ostalim mještanima – rekao je predsjednik društva koje okuplja 80-ak članova te pritom zahvalio i Općini na trudu i podršci.

Idealno mjesto za odmor

– Iznimno smo sretni što je obnova naše ribičke kućice završena i što smo je ovakvu novouređenu mogli predati na korištenje našim ribičima, ali i mnogobrojnim mještanima koji su česti posjetitelji naših bajera. Naime, svjesni  smo da su bajeri jedan od pravih bisera naše općine i savršeno mjesto za provođenje slobodnog vremena naših obitelji te nam je cilj bio radove završiti što prije, kako bi tijekom ljetnih dana naši mještani imali gdje sjesti i odmoriti se – rekla je načelnica Anita Krok.

Uz navedene radove, općinskim sredstvima promijenjene su i elektroinstalacije te grede, a tijekom tjedna slijedi i postavljanje keramike na terasu kao i krovišta iznad roštilja. Isto tako, članovi ŠRD Štuka će iz donacije postaviti reflektore i video nadzor. 

Završetkom ovog projekta, s investicijama za bolji i ugodniji boravak mještana u općini se ne staje. Naime, kako je otkrila načelnica Krok, već krajem tjedna Općina na natječaj LAG-a Prizag prijavljuje projekt opremanja zelene javne površine dječjim spravama u Jelovcu, što će svakako najviše razveseliti one najmlađe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba