Tvrdio je da je rakiju pio na licu mjesta zbog jakih bolova

Nikola (58) mrtav-pijan sletio s ceste, a onda se nevjerojatnom pričom pokušao izvući pred sutkinjom 

Objavljeno: 17.05.2023. zagorjeinternational

Potkraj prosinca prošle godine, oko 17 sati u naselju Popović Brdo kod Karlovca dogodila se prometna nesreća koju je izazvao mrtav-pijan vozač Nikola (58). Ovih mu je dana stigla i presuda u kojoj se navodi kako je vozač upravljao automobilom “s utvrđenom razinom apsolutnog alkohola 2,05 g/kg, u mokraći 3,59 g/kg, odnosno s koncentracijom alkohola u krvi najmanje 2,26 g/kg”.

Kako stoji u presudi, on zbog utjecaja alkohola nije brzinu kretanja vozila prilagodio osobinama ceste obzirom na zavoj, uslijed čega je po izlasku iz desnog zavoja izgubio nadzor, sletio u odvodni kanal te prednjim lijevim dijelom vozila udario u rubni kamen kolnog ulaza u dvorište.

U nesreći je, piše Danica.hr, zadobio teške ozljede, a na automobilu je nastala materijalna šteta. 

On pak sve opovrgava. Tvrdi da je do nesreće došlo jer je “čačkao“ po radiju. Vraćao se doma s posla i tvrdi da nije pio.

– No, nakon prometne imao sam jake bolove noge, nisam mogao izići iz vozila. Bolovi su bili jaki, bio sam u šoku, pa mi je gospođa iz susjedne kuće donijela dva i pol deci rakije koju sam tada popio. Nisam znao da će hitna pozvati policiju jer tada alkohol ne bih konzumirao – branio se. 

To je potvrdila i dotična žena, Andreja, koja je potvrdila da mu je doista donijela rakiju. 

– Nikola je moj poznanik, ja živim tamo. Pitala sam ga treba li pomoć, rekao mi je da donesem rakiju jer ima jake bolove. Sjećam se da sam rakiju donijela u jednoj litri, dok je bio u vozilu Nikola je to popio do dolaska hitne – ispričala je svjedokinja. 

Tu je priču sutkinja odbacila kao neutemeljenu te je povjerovala iskazima policije i hitne, kao i svim materijalnim dokazima. Pogotovo jer nitko ne zna gdje je nestala boca s rakijom koju je Nikola navodno pio u automobilu.

Kažnjen je s 1580 eura, mora platiti 237 eura prekršajnih troškova i dobio je dvomjesečnu zabranu vožnje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba